Τετάρτη, 24/07/2024 | 01:24

“142 χρόνια” στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας-Ξεκινούν οι θερινές προβολές

58 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/06/2024, 9:10 μμ | 0 σχόλια

Καλοκαιρινή Κινηματογραφική Λέσχη με 

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρεμιέρα με τα ” 142 χρόνια”

 του Στέλιου Κούλογλου

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιμένει θερινά και παρουσιάζει στον αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου, δίπλα στο νερό την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 21.00 το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου ” 142 χρόνια”. Το δικαστικό θρίλερ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας συνεργάζεται με το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στη δράση ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙ, με την οποία προβάλει σε πόλεις της περιφέρειας ένα σημαντικό  μέρος του ελληνικού προγράμματος. Ενισχύει έτσι την πολιτιστική αποκέντρωση και μεταφέρει κλίμα αυτής της κινηματογραφικής γιορτής στις αίθουσες και πολιτιστικούς χώρους συγκεκριμένων πόλεων.

 

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ 

Στις ελληνικές φυλακές βρίσκονται καταδικασμένοι χιλιάδες πρόσφυγες ως διακινητές. Ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος συμμετέχει σε μια διεθνή προσπάθεια για να σωθούν 3 αθώοι άνθρωποι. Ο πρώτος έχει καταδικαστεί σε 142 χρόνια φυλάκισης και οι άλλοι δύο σε 50. Σε ένα δικαστικό θρίλερ που διαρκεί πάνω από έναν χρόνο, θα δικαιωθεί ο αγώνας τους για την ελευθερία; Και θα είναι η απόφαση αυτή απαρχή μιας άλλης θεώρησης από την πλευρά της Ελληνικής Δικαιοσύνης;

 

Σκηνοθεσία:Στέλιος Κούλογλου

Σενάριο:Στέλιος Κούλογλου

Διεύθυνση φωτογραφίας:Ξενοφώντας Βαρδαρός

Μοντάζ:Γωγώ Μπεμπέλου

Ήχος:Κωνσταντίνος Λινοξυλάκης

Μουσική:Μίμης Νικολόπουλος

Παραγωγή:TVXS

Παραγωγοί:Στέλιος Κούλογλου

Φορμάτ:DCP

Χρώμα:Έγχρωμο

Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα

Έτος Παραγωγής:2024

Διάρκεια:74′

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους. Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.

 

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα