Τετάρτη, 24/07/2024 | 01:50

Το έντομο από το Βιετνάμ που καταπολεμά τον μαύρο ακανθώδη -αλευρώδη εξαπολύθηκε και στην Πρέβεζα

150 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/06/2024, 1:08 μμ | 0 σχόλια

Δυο εξαπολύσεις ενός παράσιτου με προέλευση από το Βιετνάμ πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από την ΔΑΟΚ Πρέβεζας σε Λούρο και Ωρωπό , στην προσπάθεια της υπηρεσίας να καταπολεμήσει με βιολογικό τρόπο τον μαύρο ακανθώδη-αλευρώδη ο οποίος έγινε αιτία να καλυφθούν με μια μαύρη κρούστα φύλλα και καρποί εσπεριδοειδών και άλλων καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως εξηγεί μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και την εκπομπή του Χρήστου Ανεμοζάλη “Ολα στον αέρα” ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων και γεωπόνος της ΔΑΟΚ Πρέβεζας Τάσος Γάτσιος οι ερευνητές του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου ανέπτυξαν το συγκεκριμένο παράσιτο που καταπολεμά τον αλευρώδη και το οποίο σταδιακά θα εξαπλωθεί και θα καλύψει τα δέντρα απαλλάσσοντας τα από την μαύρη “σκόνη” η οποία καθιστά προβληματική τόσο την εμπορία τους όσο και την κατανάλωσή τους ακόμη και για οικιακή χρήση.
Ο κ. Γάτσιος τονίζει ότι το φθινόπωρο θα υπάρξουν κι άλλες εξαπολύσεις του ευεργετικού παράσιτου το οποίο αποτελεί φυσικό εχθρό του ακανθώδη αλευρώδη. Ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Πρέβεζας επισημαίνει τέλος ότι είναι πολύ σημαντικό να αναπτύσσονται νέες βιολογικές μέθοδοι για την καταπολέμηση “εισβολέων” που απειλούν τις καλλιέργειες καλώντας και τους παραγωγούς να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν πιο ήπια σκευάσματα για την αντιμετώπιση των ασθενειών που αποδεκατίζουν την παραγωγή και θέτουν σε κίνδυνο τον πρωτογενή τομέα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα