Τετάρτη, 24/07/2024 | 01:03

Μαγνησία: Μια γυναίκα νεκρή από το μολυσμένο νερό

95 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/06/2024, 6:52 μμ | 0 σχόλια

Μια 82χρονη γυναίκα από τον νομό Μαγνησίας έφυγε από τη ζωή με τον θάνατό της να οφείλεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σε μολυσμένο νερό υδροδότησης κοινοτήτων που είχαν προσβληθεί από επικίνδυνο μικρόβιο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα πρόκειται η γυναίκα νόσησε από το μολυσμένο νερό και εντός ολίγων ωρών εμφάνισε έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ενώ εμφάνισε έντονο πυρετό.

Παρόλο που ακολούθησε αγωγή που τις συνέστησαν ιατροί του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε σε κλινική του Βόλου, όπου και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, μετά από ολική εξασθένηση του οργανισμού της.

Η 82χρονη κατοικούσε στη Νέα Αγχίαλο αλλά λόγω προβλημάτων υγείας τις τελευταίες εβδομάδες μετακόμισε στο σπίτι της κόρης της στο Στεφανοβίκειο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με γαστρεντερίτιδα νόσησε και η κόρη της εκλιπούσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζί με τους τεχνικούς της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, βρίσκονται στο σημείο της δεξαμενής που τροφοδοτεί το δίκτυο, για λήψη δειγμάτων νερού και για εργαστηριακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθούν περαιτέρω στοιχεία για την έξαρση γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε γίνει έλεγχος στις τρεις γεωτρήσεις υδροδότησης των δύο χωριών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, όπου την περασμένη Παρασκευή εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα