Πέμπτη, 18/07/2024 | 10:00

“Κατασκευή έργων ύδρευσης στις Π.Ε. Πρέβεζας – Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας” προϋπολογισμός 141.000.000€

145 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/06/2024, 11:32 πμ | 0 σχόλια

Για πέντε σημαντικά έργα ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων υπερβαίνει τα 650 εκατ. ευρώ και πρόκειται να συμβασιοποιηθούν το προσεχές διάστημα, ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μεταξύ των οποίων και η Κατασκευή έργων ύδρευσης στις Π.Ε. Πρέβεζας – Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταικούρας το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί, έχει εγκριθεί η κατακύρωσή του και έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης .
Το έργο με προϋπολογισμό 141 εκατομμύρια ευρώ και με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περιλαμβάνει την κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς νερού μήκους 104 χλμ. από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου έως τη Λευκάδα, καλύπτοντας τις ανάγκες 150.000 κατοίκων.
Το έργο είναι αναγκαίο αφού το υφιστάμενο δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και αδυνατεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων περιοχών, κυρίως κατά τις περιόδους αιχμής, ενώ θα αντιμετωπίσει προβλήματα του υφιστάμενου δικτύου όπως μεταξύ άλλων διαρροές και ανεπαρκή διανομή νερού.
Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σε 40 μήνες- από την ημέρα υπογραφή της σύμβασης- εκ των οποίων 36 μήνες είναι για κατασκευαστικές εργασίες και 4 μήνες για δοκιμαστική λειτουργία, ενώ στη συνέχεια ο ανάδοχος θα συντηρεί και θα λειτουργεί το έργο για 36 μήνες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα