Δευτέρα, 22/07/2024 | 01:38

Θανάσης Καββαδάς: Πέρασε από τη Βουλή ο αγωγός ύδρευσης, Ιούλιο η σύμβαση

68 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/06/2024, 3:01 μμ | 0 σχόλια

 

Θανάσης Καββαδάς: «Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες 

για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας: 

Πέρασε και από τη Βουλή, μέσα στον Ιούλιο υπογράφεται η σύμβαση»

 

Πέρασε χθες από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το έργο του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, για το οποίο ενημέρωσε το σώμα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τον Υπουργό, η σύμβαση για την υλοποίηση του αγωγού, μήκους 104 χιλιομέτρων από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου Λούρου μέχρι τη Λευκάδα, και προϋπολογισμού 141.000.000 ευρώ, θα υπογραφεί εντός του Ιουλίου, με προθεσμία ολοκλήρωσης 36 μηνών και 4 μηνών για δοκιμαστική λειτουργία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σταϊκούρας στην αναγκαιότητα του έργου, τονίζοντας ότι το υφιστάμενο δίκτυο μεταφορών αδυνατεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων περιοχών, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής, ενώ επεσήμανε ότι με τον νέο αγωγό θα επιτευχθεί η κάλυψη και των σημερινών και των μελλοντικών υδατικών αναγκών και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ανέφερε:

«Θέλω να εκφράσω την χαρά και την ικανοποίησή μου για την τήρηση όχι μόνο των δεσμεύσεων στο μεγάλο έργο του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, αλλά και των χρονοδιαγραμμάτων, για τα οποία ενημέρωσα τους συμπολίτες μου πριν τις Ευρωεκλογές. Για μια ακόμη φορά διαψεύδονται οι «Κασσάνδρες» που επέμεναν μετά την απένταξη ότι το έργο είναι καταδικασμένο. 

Σε μια περίοδο που η Λευκάδα δοκιμάζεται από σοβαρά προβλήματα με την ύδρευση, οφείλουμε όλοι, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, να σκύψουμε επάνω τους. Η ταχύτητα με την οποία προχώρησαν οι διαδικασίες για τον αγωγό αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει τις ανάγκες της Λευκάδας και απαντά έμπρακτα με αυτό το εμβληματικό έργο, που θα λύσει τα προβλήματα ύδρευσης του νησιού μας και των γύρω περιοχών όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον».

 

Το βίντεο με την ομιλία του Υπουργού κ.Χρήστου Σταϊκούρα μπορείτε να δείτε εδώ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα