Τρίτη, 23/07/2024 | 18:09

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σύντροφο Βουλιστιώτη Κώστα

107 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/06/2024, 8:29 πμ | 0 σχόλια

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σύντροφο Βουλιστιώτη Κώστα. Έναν σύντροφο που μέχρι και πριν λίγο διάστημα και παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, έδινε το στίγμα του στις συγκεντρώσεις, στις συσκέψεις, στις εκλογικές μάχες, στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στα αγροτικά μπλόκα. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Παλαιορόφορο Πρέβεζας το Φλεβάρη 1942. Προέρχονταν από αγροτική πολυμελή οικογένεια. Ο πατέρας του, Γιάννης Βουλιστιώτης ήταν αγρότης και διατηρούσε ελαιοτριβείο στο παλιό χωριό. Η ζωή για τον σύντροφο Κώστα ήταν προδιαγεγραμμένη και δύσκολή. Ο μόνος δρόμος για να επιβιώσει ήταν αυτός της αγροτιάς και αυτόν ακολούθησε. Το 1975 οργανώνεται στο ΚΚΕ. Μέσα από τη δράση του συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάπτυξη των κομματικών δυνάμεων εκείνη την περίοδο. Πρωτοστάτησε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, συνέβαλλε στην ανάπτυξη του αγροτικού κινήματος  της περιοχής. Υπήρξε στέλεχος του Κόμματος και μέλος της Τ.Ε Πρέβεζας.

Πρωτοπόρος του αγροτικού κινήματος για ολόκληρες δεκαετίες αρχής γενομένης από το 1975 μέχρι το 2024 που συμμετείχε ενεργά στο μπλόκο του Λούρου στις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα το 1989-91 με τις ανατροπές της ΕΣΣΔ και τη διάσπαση δεν έχασε το κουράγιο του και υπερασπίστηκε σθεναρά και αποφασιστικά την ενότητα του κόμματος, ενάντια στην προσπάθεια  διάλυσής του. 

Το 1994 εκλέγεται πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ωρωπού και αφήνει πίσω του σημαντικό έργο. Ο σύντροφος ο Κώστας υπήρξε ένας αυθεντικά κοινωνικός άνθρωπος που νοιάζονταν έμπρακτα για το πρόβλημα του διπλανού του. Πάντα είχε έναν καλό λόγο να πει, να δώσει μια συμβουλή, να βοηθήσει έμπρακτα.

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στα παιδιά του, στα εγγόνια του και τους οικείους του. 

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 19/06 στις 10:30 π.μ. στον Ωρωπό Πρέβεζας.

 

                                                                                                              Η  Τ.Ο  ΠΡΕΒΕΖΑΣ  ΤΟΥ  ΚΚΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα