Τετάρτη, 24/07/2024 | 02:10

Ειδικό Σχέδιο προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς εκπόνησε ο Δήμος Πρέβεζας

67 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/06/2024, 12:21 μμ | 0 σχόλια

Ποια είναι τα “επικίνδυνα” σημεία και τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Στην έγκριση του Ειδικού Σχεδίου προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών όπως αυτό συντάχθηκε από την ομάδα εργασίας προχώρησε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.Στο σχέδιο συμπεριλαμβάνονται όλα τα στοιχεία (τηλέφωνα, σημεία συγκέντρωσης, διαδρομές κλπ) που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Ως περιοχή υψηλής επικινδυνότητας λόγω της εγγύτητάς της με μεγάλη ποσότητας δασικής καύσιμης ύλης και καλλιεργήσιμες εκτάσεις κρίνεται η παραλία της Λούτσας.Επιπλέον, ο οικισμός αποτελείται κατά κύριο λόγο από τουριστικά καταλύματα καθιστώντας δύσκολη την καταγραφή των ατόμων προς απομάκρυνση. Λόγω ότι ο οικιστικός ιστός αναπτύσσεται κατά μήκος της παραλίας (μήκους περίπου 3 χλμ.), ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ολική είτε μερική απομάκρυνση .
Υψηλής επικινδυνότητας χαρακτηρίζεται και η περιοχή Κοντάτες στο Σκιαδά, λόγω της μεγάλης ποσότητας της δασικής καύσιμης ύλης και σε περίπτωση πυρκαγιάς προτείνεται η ολική προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.
Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται από όλες τις υπηρεσίες η ανάγκη άμεσης εύρεσης λύσης στο πρόβλημα της απομάκρυνσης πολιτών από την παραλία Λούτσας – Βράχου, μέσω διάνοιξης νέων δρόμων σύνδεσης της Ε.Ο. με την παραθαλάσσια οδό, ενώ και από την Λιμενική Αρχή έχει εκπονηθεί σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει απομάκρυνσης πληθυσμού από θαλάσσης .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα