Τετάρτη, 24/07/2024 | 02:42

Διαχωρισμό του διαδημοτικού έργου ύδρευσης της παράκτιας ζώνης Πρέβεζας-Πάργας αποφάσισε το Δ. Σ. Πάργας

54 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/06/2024, 9:14 πμ | 0 σχόλια

Το “σπάσιμο” του διαδημοτικού έργου ύδρευσης της παράλιας ζώνης Πρέβεζας-Πάργας από τις πηγές της Χόχλας προϋπολογισμού 5.671.966,56 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας προκειμένου ο κάθε δήμος να κινηθεί ανεξάρτητα για την υλοποίησή του.
Το έργο περιλαμβάνει την ύδρευση των παράλιων οικισμών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς ωστόσο οι εργασίες λόγω διάφορων προβλημάτων δεν προχώρησαν ποτέ παρότι αυτό δημοπρατήθηκε το 2021.
Παρόμοια άποψη έχει εκφράσει και ο Δήμος Πρέβεζας με τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο να είχε αναφέρει σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι κοινός προσανατολισμός είναι το έργο να ξεχωρίσει σε δύο τμήματα ( ένα για την Πάργα με δύο εκατομμύρια και ένα για την Πρέβεζα με τέσσερα εκατομμύρια για να προχωρήσει η δημοπράτησή του.
Το διαδημοτικό έργο όταν υλοποιηθεί και τεθεί σε λειτουργία θα επιλύσει βασικά προβλήματα ύδρευσης στην πλέον τουριστική ζώνη της Ηπείρου.Το φυσικό αντικείμενο του διαδημοτικού έργου περιλαμβάνει τη διάνοιξη δύο γεωτρήσεων, την τοποθέτηση αναλυτικών συγκροτημάτων σε τρεις γεωτρήσεις, την κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών, την κατασκευή δύο δεξαμενών αντλιοστασίων και την κατασκευή δύο βασικών αγωγών ύδρευσης.
Ο πρώτος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Κουκούλι- Βράχο- Λυγιά Ριζά- Παραλία Ριζών- Καστροσυκιά- Παραλία Καστροσυκιάς και ο δεύτερος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Λούτσα- Παραλία Λούτσας- Παραλία Βράχου και τον οικισμό Βαλανιδοράχης. Οι δύο βασικοί αγωγοί θα συνδεθούν με το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης, ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών της Αμμουδιάς και του Μεσοποτάμου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα