Πέμπτη, 18/07/2024 | 10:51

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”

98 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/06/2024, 1:03 μμ | 0 σχόλια

Αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικό δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη ήταν η καθιερωμένη ετήσια καλοκαιρινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό του.
Οι καθηγητές του Ωδείου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Χλίτσιου παρουσίασαν στο Δημοτικό Κηποθέατρο μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, υπενθυμίζοντας σε όλους τη διαχρονικότητα και την καταξίωσή του σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.


Την βραδιά προλόγισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος υπογράμμισε το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Δημοτικό Ωδείο, μιλώντας για το υψηλό επίπεδο σπουδών ευχαριστώντας θερμά τους συντελεστές της μουσικής βραδιάς αλλά και τον κόσμο που αγκάλιασε με την παρουσία του τη συναυλία.
Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη ταξίδεψαν το κοινό στα χρόνια της χαράς και της λύπης που βίωσε και ο ίδιος ο δημιουργός και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επιπλέον τραγούδια από εκείνα που αρχικά είχαν προγραμματιστεί.
Στο τέλος ο κ. Αργυρός ευχαρίστησε τον κ.Χλίτσιο καθώς και τους καθηγητές Στέλιο Ποϊκλή (μπουζούκι-τραγούδι), Ντάνο Μηνιάδη (κιθάρα-τραγούδι), Θάνο Μανετζή (πιάνο τραγούδι), Απoστόλη Παπουτσάκη (μπάσο), Μιχάλη Ζάμπα (τραγούδι), Ντέϊβιντ Σπυράλατο ( κιθάρα),Χρήστο Καπλάνη (τρομπόνι) και Απόστολο Σόφη (ντραμς και κρουστά) , υπογραμμίζοντας ότι το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα