Παρασκευή, 19/07/2024 | 19:50

«Αυτοκτόνησε» ρομπότ-δημοτικός υπάλληλος στη Νότια Κορέα

59 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/06/2024, 5:16 μμ | 0 σχόλια

Mια περίεργη υπόθεση απασχολεί τις αρχές της Νότιας Κορέας καθώς ένα ρομπότ-δημοτικός υπάλληλος έπεσε από μια σκάλα, χωρίς προφανή λόγο, σύμφωνα με την γαλλική Le Parisien.

Ερευνάται μάλιστα όπως αναφέρουν οι τοπικές πηγές το ενδεχόμενο το ρομπότ να… «αυτοκτόνησε» τρόπον τινά.

Αναλυτικότερα, μια έρευνα ξεκίνησε από το δημαρχείο του Γκούμι, αφού ένα ρομπότ που εργαζόταν ως δημοτικός υπάλληλος βρέθηκε αδρανές στο κάτω μέρος μιας σκάλας γύρω στις 4 μ.μ. την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον δήμο, ο οποίος παίρνει το θέμα πολύ σοβαρά, το android φαίνεται να έπεσε ή να πετάχτηκε από την κορυφή μιας σκάλας.

Για σχεδόν ένα χρόνο, αυτό το ρομπότ βοηθούσε κατοίκους του δήμου Γκούμι, στο κέντρο της χώρας, να εκτελέσουν διοικητικά καθήκοντα, εξήγησε στο AFP ένας διευθυντής της δημοτικής ομάδας.

Λίγο πριν την πτώση του, μάρτυρες είδαν το ρομπότ «να γυρίζει σε κύκλους σαν να υπήρχε κάτι», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο διερευνώνται τα αίτια του περιστατικού. «Τα εξαρτήματα έχουν συλλεχθεί και θα αναλυθούν από την εταιρεία που το σχεδίασε», πρόσθεσε. «Ήταν επίσημα μέλος του δημαρχείου, ήταν ένας από εμάς», είπε στενοχωρημένος ένας άλλος αξιωματούχος .

Ο τοπικός Τύπος ασχολήθηκε ευρέως με το θέμα, θρηνώντας για την πρώτη “αυτοκτονία” ρομπότ στη χώρα, όπως την χαρακτήρισε, με ορισμένους τίτλους να ρωτούν στην πρώτη σελίδα, «γιατί αυτός ο εργατικός δημόσιος υπάλληλος ενήργησε με αυτόν τον τρόπο» ή αν «η δουλειά ήταν πολύ δύσκολη για το ρομπότ».

Πηγή: newsbomb.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα