Τετάρτη, 24/07/2024 | 01:54

Ανακοίνωση για ΕΔΠΦΑΑ Φιλιππιάδας: Να σταθούμε με πράξεις στους/ις κατατρεγμένους/ες

71 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/06/2024, 10:14 πμ | 0 σχόλια

Χρόνια τώρα μας απασχολεί, στις συνελεύσεις μας αλλά και στη δημόσια παρουσία της πρωτοβουλίας, το πως διαβιούν οι κατατρεγμένοι/ες, προσφύγισσες και μετανάστες στις Κρατικές Δομές και ιδιαίτερα ποιες είναι οι επικρατούσες συνθήκες στη Δομή της ΠΕ Πρέβεζας που στεγάζεται στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» στη Φιλιππιάδα.

Με την επαναλειτουργία της τοπικής Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας θέσαμε στόχο να ξανανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με τη Δομή αυτή. Σε αυτά τα πλαίσια επισκεφτήκαμε στα τέλη του Απρίλη το στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ», συνομιλήσαμε με τη διοίκηση, καταγράψαμε υλικές ανάγκες. Συγκεντρώσαμε και πριν λίγες μέρες παραδώσαμε βρεφικές πάνες, κλινοσκεπάσματα, ρούχα και παπούτσια κυρίως για παιδιά, ως μια μικρή πρώτη κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης μπροστά στις οξυμένες – με ευθύνη της πολιτείας- ανάγκες τους.

Στην νέα μας παρουσία μπορέσαμε να επισκεφτούμε και το ιατρείο – φαρμακείο. Οι ελλείψεις δυστυχώς πολλές. Καταγράψαμε τις άμεσες ανάγκες σε φάρμακα και αποστείλαμε ήδη επιστολή με τη σχετική λίστα στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πρέβεζας. Η άμεση ανταπόκριση των Φαρμακοποιών του νομού μας γεμίζει ικανοποίηση. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μαζεύονται φάρμακα με σκοπό να τα παραδώσουμε -όσο πιο σύντομα γίνεται- στο Ιατρείο– φαρμακείο της Δομής Φιλιππιάδας.

Γνωρίζουμε πως είναι για όλες/ους/α μας δύσκολες εποχές, όμως για τους/τις πιο ευάλωτους/ες είναι ακόμη δυσκολότερες. Για τους/τις αιτούντες άσυλο που μένουν προσωρινά σε δομές και φέρουν μαζί τους το τραύμα του πολέμου και της φυγής, την ανασφάλεια του σήμερα σε καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων και την αγωνία ενός κοινού με εμάς αύριο, χωρίς προοπτική, τα πράγματα είναι σχεδόν ανέλπιδα. Να δώσουμε με πράξεις ελπίδα, σε ντόπιους και ξένους, για μια καλύτερη και πιο συλλογική ζωή.

Ανανεώνουμε το ραντεβού αλληλεγγύης* και στο φετινό 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Πρέβεζας την Παρασκευή 12 Ιούλιου, στην Παραλία της Πρέβεζας.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα