Τρίτη, 23/04/2024 | 09:36

Θανάσης Καββαδάς: «Επέκταση του επιδόματος σε όλες τις μητέρες αγρότισσες»

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/02/2024, 5:27 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Επέκταση του επιδόματος σε όλες τις μητέρες αγρότισσες» – Συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη

 

Συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν θέματα του Υπουργείου που αφορούν τη Λευκάδα. 

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε αρχικά την Υπουργό για την παρουσία της στη Λευκάδα, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στη συνέχεια έθεσε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν κοινωνικές παροχές και δομές της Λευκάδας. 

Επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να βρεθεί ένας νέος χώρος για τη στέγαση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ καθώς ο σημερινός δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει πλέον τις ανάγκες. 

Από την πλευρά της η Υπουργός ανέφερε ότι για την περίοδο 2023-2024 έχουν εγκριθεί συνολικά περίπου 600 voucher για θέσεις σε δομές και, συγκεκριμένα, 320 voucher για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, 246 για θέσεις σε ΚΔΑΠ τυπικής ανάπτυξης και 39 για θέσεις σε ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Λευκάδα θα επωφεληθεί από όλα τα σχετικά προγράμματα του Υπουργείου για βρεφονηπιακούς σταθμούς και άτομα με αναπηρία.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε η ενίσχυση του Γηροκομείου Λευκάδας, το οποίο έλαβε 20.000 ευρώ το 2022 και 21.000 ευρώ το 2023, με τον Βουλευτή να τονίζει την ανάγκη επιχορήγησης τουλάχιστον ανάλογου ύψους και το 2024 προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το πολύτιμο έργο του. 

Έγινε επίσης αναφορά σε πολιτικές και δράσεις του Υπουργείου που  αγγίζουν και τη Λευκάδα, όπως η επέκταση του επιδόματος που θα καταβληθεί το τέλος Μαΐου σε αγρότισσες με παιδιά και, συγκεκριμένα, 300 ευρώ για 1 παιδί, 500 για 2 παιδιά, 700 για 3 και 1.000 για 4 ή περισσότερα. Επίσης θα δοθεί εφάπαξ υποτροφία σε 1.000 παιδιά αγροτικών οικογενειών σε όλη την Ελλάδα που περνούν στο Πανεπιστήμιο, ενώ υλοποιείται ήδη πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία σε 4.000 ιδιωτικές κατοικίες, σε 700 ιδιωτικούς χώρους εργασίας, σε 300 δημόσιους χώρους εργασίας και σε 17 δημόσια κέντρα κοινωνικής πρόνοιας.

Τέλος, συζητήθηκαν διατάξεις που αφορούν το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, όπως η αύξηση, με αναδρομική ισχύ από 1.1.2023, του επιδόματος γέννησης του ΟΠΕΚΑ κατά 400 ευρώ για δικαιούχους χωρίς εξαρτώμενα τέκνα πριν τη γέννηση και μέχρι 1.500 ευρώ για δικαιούχους με 3 ή περισσότερα τέκνα και βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» ώστε να προσελκύσει περισσότερους δικαιούχους. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα