Σάββατο, 09/12/2023 | 14:38

ΤΕΕ Ηπείρου: Διαφωνία και αντίθεση στις περισσότερες διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου

189 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/11/2023, 4:32 μμ | 0 σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το Φορολογικό Νομοσχέδιο

——— 

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ του Τμήματος Ηπείρου διαφωνεί και αντιτίθεται στις περισσότερες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και ιδίως στις διατάξεις περί τεκμαρτής φορολόγησης των μικρών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Διαφωνεί στην εισαγωγή οριζόντιων ρυθμίσεων με φορολόγηση τεκμαρτών εισοδημάτων, δηλ. εισοδημάτων που δεν έχουν αποκτηθεί, σε εποχή που πλέον μέσω των ηλεκτρονικών πλατφόρμων του ΤΕΕ εξακριβώνεται πλήρως το πραγματικό εισόδημα του κάθε αυτοαπασχολούμενου.

Για αυτό το λόγο θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 22ας Νοεμβρίου 2023, που θα πραγματοποιηθούν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στις 10.30 το πρωί,, μαζί με την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών της χώρας.

Συμπράττουμε ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο μαζί με τους εκπροσώπους των επιστημονικών συλλόγων και των φορέων εκπροσώπησης των επαγγελματιών.

Καλούμε τους μηχανικούς σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τους επιστημονικούς φορείς σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τα επόμενα βήματα.

                                                                   Ιωάννινα 20.11.2023

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα