Τετάρτη, 17/07/2024 | 12:52

Θανάσης Καββαδάς: Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό

819 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/10/2023, 6:07 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων»

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό. Μετά από την υποβολή από την Enterprise Greece της Έκθεσης Χωροθέτησης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο Υπουργείο Τουρισμού, το θέμα της Μαρίνας Βλυχού συζητήθηκε στην διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων και έτσι ολοκληρώθηκε το σημαντικότερο ίσως βήμα στη διαδικασία του 1ου Σταδίου Χωροθέτησης. 

Παράλληλα, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατατέθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού διαβιβάστηκε σήμερα στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων (ΔΙΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις σχετικές γνωμοδοτήσεις.

Το 1ο Στάδιο Χωροθέτησης θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) έγκρισης του γενικού σχεδιασμού και των γενικών περιβαλλοντικών όρων της μαρίνας, μετά και από τον προληπτικό έλεγχο από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Μετά την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος κατασκευής και διαχείρισης της μαρίνας μεταξύ του Δήμου Λευκάδας και του Ελληνικού Δημοσίου, θα ξεκινήσει το 2ο στάδιο χωροθέτησης, που θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) έγκρισης χωροθέτησης και περιβαλλοντικών όρων, ενώ για την κατασκευή θα διεξαχθεί διαγωνισμός. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για το έργο της Μαρίνας του Βλυχού ολοκληρώθηκε. Πριν από ένα μήνα περίπου, σε συνάντησή μας, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με είχε διαβεβαιώσει ότι σύντομα θα εγκριθεί η χωροθέτηση ώστε να συνεχιστούν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν εντέλει στο διαγωνισμό για αυτό το έργο, το οποίο θα προσδώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στο Βλυχό και την ευρύτερη περιοχή. Και θέλω να ευχαριστήσω τόσο την Υπουργό, όσο και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Μύρωνα Φλουρή, για τη συμβολή τους σε αυτήν τη θετική εξέλιξη. 

Όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, οι 848 θέσεις ελλιμενισμού που προβλέπονται, οι τουλάχιστον 150 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, καθώς και η εν γένει οικονομική δραστηριότητα που θα κινητοποιήσει η Μαρίνα, θα έχουν πολλαπλασιαστικό θετικό αποτέλεσμα για την οικονομία όλης της περιοχής. 

Συνεχίζουμε, κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε στο λαό της Λευκάδας, υλοποιούμε τα μεγάλα έργα που χρειάζεται ο τόπος, αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, πάντα με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και με στόχο το κοινωνικό και οικονομικό όφελος για τους πολίτες».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα