Σάββατο, 23/09/2023 | 12:41

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός σύνδεσης της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες!

568 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/08/2023, 11:19 πμ | 0 σχόλια
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα αφού το θέμα παρουσιάζει ζωτικό ενδιαφέρον και αποτελεί πάγιο αίτημα για την τοπική μας κοινωνία, αφού η σύνδεση της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες θα της δώσει άλλη δυναμική ως περιοχή και θα τονώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ήδη αυξημένη επισκεψιμότητά της.
Η Περιφέρεια ανέλαβε ξανά μία ακόμη δύσκολη αποστολή για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και με βάση τα όσα έχει δείξει θα την φέρει εις πέρας και αυτή.
Το ζήτημα “βολόδερνε” στα συρτάρια του υπουργείου, πρόοδος καμία δε σημειώνονταν και το θέμα το πήρε πάνω της η Περιφέρεια!
Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου για τους μεγάλους οδικούς άξονες Πρέβεζα -Ιόνια Οδό και Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 31 Ιουλίου  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΑΣΗ του Δήμου Πρέβεζας  με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών από την ευρύτερη περιοχή.
Το κοινό ενημερώθηκε για τη μορφή που θα έχουν οι άξονες για την κατασκευή των οποίων όμως απαιτείται ακόμη πολύς δρόμος αφού παρότι οι μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών ξεκίνησαν το 2006 δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και οι αρμοδιότητες πριν ένα περίπου χρόνο δόθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου η οποία θα πρέπει να “τρέξει” για να καλύψει το χαμένο χρόνο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης η εκδήλωση είχε ως στόχο να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός μιλώντας για ένα τιτάνιο έργο που έχει να υλοποιήσει η Περιφέρεια. “Στόχος μας είναι τμηματικά να ολοκληρώνονται οι μελέτες και να υποβάλλονται προς ένταξη” ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι σε καλύτερο σημείο βρίσκεται η παράκαμψη της Φιλιππιάδας – Γέφυρας Καλογήρου που θα είναι και το πρώτο έργο που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ με 2ο το Τμήμα Πάργα-Μεσοπόταμος.
Ο εκπρόσωπος του μελετητικού γραφείου Βησσαρίων Γιορσπύρος και οι συνεργάτες του παρουσίασαν αναλυτικά τον σχεδιασμό για τους αυτοκινητόδρομους και όλες τις πιθανές επιλογές για τη χάραξή τους.
Οι νέοι οδικοί άξονες θα παρακάμψουν Λούρο και Φιλιππιάδα, θα περιλαμβάνουν πολλούς κόμβους ενώ θα διαθέτουν παράπλευρους δρόμους για να εξυπηρετούν την τοπική συγκοινωνία.
Τις ερωτήσεις τους κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ενώ έγιναν και τοποθετήσεις.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πολίτες από τους τρεις Δήμους του Νομού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα