Δευτέρα, 15/07/2024 | 01:51

Με την “Ανάπτυξη Τώρα” μαζί στις εκλογές και ο δημοτικός συνδυασμός “Πρέβεζα – Όλοι μαζί’ του Νίκου Τζίμα

1116 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/08/2023, 8:32 μμ | 0 σχόλια

Με την “Ανάπτυξη Τώρα” μαζί στις εκλογές και η παράταξη “Πρέβεζα – Όλοι μαζί’ του Νίκου Τζίμα
Μετά την παράταξη “Δημοτική Ανατροπή”και την ομάδα πολιτών “Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας” ακόμη μία παράταξη, ο δημοτικός συνδυασμός “Πρέβεζα – Όλοι μαζί’ του Νίκου Τζίμα εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” με υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον Γιώργο Νίτσα, δημιουργώντας έτσι όλες τις προϋποθέσεις νίκης από τον πρώτο γύρο των εκλογών του Οκτωβρίου 2023.
Οι δύο πλευρές επισημοποίησαν το Σάββατο 5 Αυγούστου τη συνεργασία τους με δημόσια δήλωση που έκαναν και πλέον αποτελούν μία ενιαία παράταξη με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Νίτσα.

 


Και αυτή η συνεργασία προέκυψε έπειτα από το δημόσιο κάλεσμα προγραμματικής σύγκλισης που απηύθυνε η “Ανάπτυξη Τώρα” και βασίζεται σε 36 θέσεις που συμφωνήθηκαν από κοινού.
Ο κ. Νίτσας στη δήλωσή του αναφέρει:
“Ως επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” και υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συνεργασία μας με την παράταξη “Πρέβεζα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” και τον Νίκο Τζίμα.
Ο κ. Τζίμας και οι συνεργάτες του θα είναι υποψήφιοι με την “Ανάπτυξη Τώρα” στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, γεγονός που “παντρεύει” το όνομα της παράταξής του με το όραμα της δικής μας παράταξης, που έχει εξαγγείλλει ότι θα κάνει πράξη το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Και το πετυχαίνουμε στην πράξη.
Ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του δεν μπορούν πλέον να σταματήσουν αυτό που έρχεται.
Και αυτό είναι η νίκη της “Ανάπτυξης Τώρα” από τον πρώτο γύρο των εκλογών.
Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι θα φέρουμε το πραγματικά νέο στο Δήμο Πρέβεζας.
Θα φέρουμε ένα συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης που το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα το κάνει πράξη.
Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, όλο και περισσότερες ομάδες πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους με την “Ανάπτυξη Τώρα” ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα προγραμματικής σύγκλισης που κάνουμε για να θέσουμε αρχές και θέσεις ξεκάθαρων συνεργασιών.
Η δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από την “Ανάπτυξη Τώρα” αποδεικνύει πλέον ότι το ξεπερασμένο και “σάπιο” μοντέλο της περιόδου Γεωργάκου θα μπει μια και καλή στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας” με την ψήφο και την εμπιστοσύνη των δημοτών.
Η πολιτική αλλαγή στο Δήμο Πρέβεζας είναι κοντά!
Είμαι διπλά χαρούμενος για τη συνεργασία με τον κ. Τζίμα και τους συνεργάτες τους, γιατί είναι ένας από τους ενεργούς πολίτες που τη “μαύρη τετραετία” που πέρασε, έδωσε “μάχες” για να αποκαλύψει τις αδιαφανείς διαδικασίες που χρησιμοποιούσε ο κ. Γεωργάκος και η παρέα του, με μόνο σκοπό να προστατέψει το κύρος του Δήμου Πρέβεζας και να αναδείξει ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο δημότη.

 

Κυνηγήθηκε και δικαστικά για τον τίμιο αγώνα του, με προσωπικό κόστος από τη δημοτική αρχή, σε μία προσπάθεια πολιτικής εξόντωσής του.
Αθωώθηκε όμως πανηγυρικά, γιατί πάντα το φως νικάει το σκοτάδι!
Δε θα μπορούσε λοιπόν ο ίδιος και οι συνεργάτες του να απουσιάζουν από τη μεγάλη “μάχη” της “Ανάπτυξης Τώρα” και των δημοτών για το πραγματικά νέο στο Δήμο Πρέβεζας.
“ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ” θα νικήσουμε!
Για την Πρέβεζα των ονείρων μας!
Ο κ. Τζίμας στη δήλωσή του αναφέρει:
“Αγαπητές Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Συνδημότες
Στις 17 Μαρτίου, ανακοίνωσα τη δημιουργία μιας ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής προσπάθειας, μίας νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης με αναφορές από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μας.
Είναι γνωστή σε όλους η διαχρονική και αταλάντευτη πολιτική μου αναφορά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας παραμένω μέχρι και σήμερα ενεργό μέλος της. Αλλά για την ανάπτυξη της Πρέβεζας, χρειαζόμαστε όλοι, και είμαστε όλοι απαραίτητοι και όλοι χρήσιμοι.
Γι’ αυτό και η Παράταξη μας, φέρει την ονομασία : «ΠΡΕΒΕΖΑ Όλοι μαζί» .
Η κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας μας, στη νέα αυτή προσπάθεια, ήταν και είναι η λέξη «συνεργασία». Με πνεύμα συνεργασίας και ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα ελπιδοφόρο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Στην κατεύθυνση αυτή και έχοντας υπηρετήσει με εντιμότητα και ευθύνη για περισσότερα από τριάντα χρόνια τα κοινά της Πόλης, ποτέ δεν λειτούργησα συμφεροντολογικά, ποτέ με το εγώ, αλλά πάντα με το εμείς.
Και για κάθε απόφαση μου, πάντα ρωτούσα τους συνεργάτες μου. Έτσι, πριν από λίγες ημέρες , συγκέντρωσα τα μέλη της Παράταξής μας, όπου έγινε μια συνολική εκτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης στο εκλογικό πεδίο.
Μετά από διαλογική συζήτηση και εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, η απόφαση που πάρθηκε ήταν να προχωρήσει η Παράταξη μας σε συμπόρευση με την επίσης ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «Ανάπτυξη Τώρα», αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο επικεφαλής των παρατάξεων, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινός τόπος συνάντησης των θέσεων μας για τη διαχείριση του Δήμου Πρέβεζας. Στην εξέλιξη αυτή, συναντηθήκαμε οι δύο επικεφαλής και μιλήσαμε εκτενώς για όλα τα θέματα. Διαπιστώθηκε η ειλικρινή διάθεση, η ώριμη σκέψη και η αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες
Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη μας «ΠΡΕΒΕΖΑ Όλοι μαζί», στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, θα συμπορευτεί με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Ανάπτυξη Τώρα» με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον Γιώργο Νίτσα, ως μία παράταξη.

Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί , αγώνα ελπίδας και προοπτικής για τον Δήμο μας με σύμμαχο τη διαφάνεια και την αλήθεια. Καλή δύναμη σε όλες και όλους”.
Οι προγραμματικές θέσεις στις οποίες συμφώνησαν οι δύο παρατάξεις είναι:
Στρατηγικός στόχος είναι η πολιτική αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Πρέβεζας και η δημοκρατική διακυβέρνησή του.
Δημιουργία ενός αυτόνομου, συλλογικού, πλειοψηφικού και δημοκρατικού αυτοδιοικητικού σχήματος με οργανωτική δομή και εναλλαγή προσώπων στις θέσεις ευθύνης.
Διεκδίκηση του βασικού αιτήματος αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης, της δημοσιονομικής αποκέντρωσης των Δήμων και της ενίσχυσης του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις.
Διαφάνεια στις διαδικασίες και συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου Πρέβεζας για να υπάρχει συνεχώς λογοδοσία και ένας ειλικρινής διάλογος με την τοπική κοινωνία.
Δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με ουσιαστική διαβούλευση και διάλογο , ώστε να καταστεί και πάλι το κέντρο λήψης των αποφάσεων
Προστασία, διεύρυνση και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.
Διαφάνεια και τήρηση των διαδικασιών στον τρόπο αναθέσεων των έργων και των υπηρεσιών.
Εμπιστοσύνη, αξιοποίηση και ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου Πρέβεζας.
Διατήρηση υπό δημοτικό έλεγχο της ΔΕΥΑ Πρέβεζας και της διασφάλισης της ποιότητας του αγαθού του νερού
Χάραξη πολιτικής και στήριξη των κοινωνικών δομών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Ενίσχυση της σχολική στέγης με απόδοση των εσόδων της σχολικής περιουσίας στα σχολεία.
Εισαγωγή μεταρρυθμίσεων στο διοικητικό μοντέλο του Δήμου Πρέβεζας.
Προσφυγή στη λαϊκή βούληση με τοπικά δημοψηφίσματα για ζητήματα κρίσιμα για την πορεία του Δήμου Πρέβεζας.
Παραγωγική ανασυγκρότηση του Δήμου Πρέβεζας με ένα πλάνο που θα συνδιαμορφωθεί με την κοινωνία μέσα από διαβούλευση.
Μείωση των ενδοδημοτικών ανισοτήτων για να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη και των τριών δημοτικών ενοτήτων.
Σχεδιασμός για την ενεργειακή αυτονομία του Δήμου Πρέβεζας και την περιβαλλοντική προστασία.
Σχεδιασμός για την προστασία και την ανάπλαση των ακτών και του παραλιακού μετώπου.
Στήριξη για παραμονή και ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Τμήματος.
Σχεδιασμός για λύση του θέματος των ζώων συντροφιάς.
Σχεδιασμός αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας των Δημοτών .
Αναβάθμιση και ανάδειξη του πολιτιστικών μνημείων της πόλης καθώς και συντήρηση, αξιοποίηση και ανάδειξη των Κάστρων μας.
Ενίσχυση δράσεων μαζικού αθλητισμού και ορθολογική διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων
Προώθηση των παλαιών πολεοδομήσεων και ολοκλήρωση της διαδικασίας επέκτασης του σχεδίου πόλης στην Πρέβεζα, στον Λούρο και το Ζάλογγο.
Αναβάθμιση και στήριξη του Πνευματικού Κέντρου .
Εφαρμογή του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
Δημιουργία πρόσβασης των ΑΜΕΑ σε όλα τα δημοτικά κτίρια και τους κοινόχρηστους χώρους
Σχεδιασμός αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας .
Σχεδιασμός για την δημιουργία Ιαματικού, Συνεδριακού και Θρησκευτικού τουρισμού.
Σχεδιασμός για οικιστικές αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις .
Ολοκλήρωση Master Plan Λιμένα
Δημιουργία ολοκληρωμένου Master Plan Τουρισμού και εφαρμογή του.
Στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.
Βελτίωση της καθαριότητας, με ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό των τμημάτων καθαριότητας, συντήρησης και πρασίνου. Σχεδιασμός για υπογειοποίηση των κάδων σε σύγχρονα πρότυπα
Δημιουργία ζωτικών χώρων για τους Νέους στις γειτονιές της πόλης.
Συγκρότηση συμβουλίου Εφήβων και νεολαίας, για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για την διαμόρφωση των δικών τους προτάσεων για την πόλη και τα προβλήματα τους .
Σχεδιασμός για σωστή μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου .
Ενεργή συμμετοχή στην Υποστήριξη του Νοσοκομείου με έμψυχο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό και διεκδίκηση νέου Νοσοκομείου.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα