Πέμπτη, 18/07/2024 | 10:28

Ανδρέας Κτενάς: « 4 παραλίες σε Λευκάδα και Μεγανήσι πιο ‘φιλικές’ για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες»

570 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/08/2023, 3:42 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Για πρώτη φορά 4 παραλίες σε Λευκάδα και Μεγανήσι πιο ‘φιλικές’ για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες» – Τοποθετήθηκαν SEATRAC σε Γύρα Λευκάδας,  Φανάρι Μεγανησίου, Μικρό Γιαλό Πόρου και Λιμνί Λυγιάς

 

Ακόμα πιο «προσβάσιμο» είναι το φετινό καλοκαίρι σε Λευκάδα και Μεγανήσι, καθώς βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τέσσερις (4) διατάξεις SEATRAC, οι οποίες προσφέρουν δωρεάν, ασφαλή και αυτόνομη, εισόδο-εξόδο στη θάλασσα, σε άτομα με άναπηρία (ΑμεΑ) και σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένοι, έγκυες, τραυματίες, κλπ.)

 

Συγκεκριμένα, τα SEATRAC,που τοποθέτησε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, λειτουργούν σε τρεις (3) παραλίες της Λευκάδας, στη «Γύρα» στην Πόλη της Λευκάδας, στο «Μικρό Γιαλό» στον Πόρο και στο «Λιμνί» στη Λυγιά, και σε μία (1) παραλία στο Μεγανήσι, στην παραλία «Φανάρι»

 

«Η Π.Ε. Λευκάδας δείχνει έμπρακτα για ακόμα μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο. Με την τοποθέτηση τεσσάρων (4) SEATRAC σε Λευκάδα και Μεγανήσι, καταστήσαμε τις παραλίες μας πιο προσβάσιμες και πιο φιλικές για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, καλύπτοντας την ανάγκη τους για θαλάσσιο μπάνιο χωρίς εμπόδια. 

 

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που, φέτος, καταφέραμε να αυξήσουμε σε τέσσερα (4) τα εγκατεστημένα SEATRAC. Απολύτως συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συμπολίτες μας, κάναμε τα αιτήματά τους πράξη, και έτσι για 1η φορά λειτουργούν SEATRAC τόσο σε παραλία μέσα στην Πόλη της Λευκάδας, στη Γύρα, όσο και στο Μεγανήσι.

 

Ειδικά για το SEATRAC στη Γύρα, άμεση ήταν η αντιμετώπιση του μικρού προβλήματος που προκλήθηκε από τη θαλασσοταραχή της προηγούμενης Πέμπτης, και επαναλειτουργεί κανονικά εδώ και ημέρες. Η ανάδοχος εταιρεία, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, αποκατάστησε τη βλάβη ταχύτατα και χωρίς το παραμικρό κόστος για την Π.Ε. Λευκάδας. Μάλιστα, τοποθετήθηκε νέα βάση, βαρέως τύπου στερέωσης “Σαντορίνη”, με προδιαγραφές για έντονο κυματισμό. Η περίπτωση με το SEATRAC στη Γύρα, δικαιώνει την επιλογή μας για μίσθωση του εξοπλισμού, καθώς απαλλάσσει την Π.Ε. Λευκάδας από οποιοδήποτε κόστος επισκευής (βλάβη, φυσικά φαινόμενα, βανδαλισμό, κλπ.), αλλά και από τα ετήσια κόστη μεταφοράς, εγκατάστασης, απεγκατάστασης, ελέγχου και συντήρησης.

 

Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, και ιδίως στον πιο αδύναμο, είναι πρώτιστης σημασίας για εμάς, και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικού καιροσκοπισμού. Με τα τέσσερα (4) SEATRAC η Π.Ε. Λευκάδας υλοποιεί μια λαμπρή παρέμβαση συμπερίληψης και αλληλεγγύης, που ακτινοβολεί τις αξίες και τον πολιτισμό του τόπου μας. 

 

Χαιρόμαστε που η Λευκάδα μας – εκτός από τους πάρα πολλούς λόγους που έχει κανείς να επισκεφθεί για διακοπές – πλέον, βρίσκεται υψηλά στη λίστα επιλογών των συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες, επειδή μπορούν να απολαμβάνουν αυτόνομα και χωρίς εμπόδια το κολύμπι τους στις πανέμορφες παραλίες μας και τα καταγάλανα νερά τους» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα