Πέμπτη, 18/07/2024 | 06:06

Αποτελέσματα Πανελλαδικών: Συγχαρητήριο μήνυμα της Διευθύντριας της Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας

575 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/07/2023, 10:37 πμ | 0 σχόλια

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων κλείνει ένας κύκλος μίας μακράς προσπάθειας προετοιμασίας των υποψηφίων για τα ΑΕΙ της χώρας. Η μακρά αυτή προσπάθεια χρειάσθηκε μεθοδικό, ψυχικό και πνευματικό αγώνα και σωματική αντοχή για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της δοκιμασίας των πανελλαδικών. Επίσης χρειάσθηκε η ολόπλευρη κατανόηση και συμπαράσταση της οικογένειας.
Με την ανακοίνωση ορισμένοι μεν έχουν επιτύχει τον στόχο τους και εισέρχονται στην σχολή της επιλογής τους και έτσι η προσδοκία τους γίνεται πραγματικότητα. Αρχίζει πλέον ο κύκλος της επιστημονικής εκπαίδευσης γι’ αυτούς. Ορισμένοι μπορεί να μην έχουν επιτύχει τον στόχο τους, αλλ’ αυτό δεν σημαίνει, ότι πρέπει να απογοητευθούν ή ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο γι’ αυτούς. Υπάρχει και η δυνατότητα νέας προετοιμασίας και προσπάθειας ή και άλλες επιλογές. Εξ άλλου στις δύσκολες καταστάσεις χαλυβδούται η ψυχή του ανθρώπου.
Οι πανελλαδικές είναι η αρχή και όχι το τέλος μίας διαδρομής με πολλούς σταθμούς. Η δυναμική που εμπεριέχει η νεότητα δίδει την ευχέρεια να πραγματοποιήσει κανείς τους στόχους του και στην ηλικία αυτή έχει κανείς πολλές επιλογές στην εποχή μας.
Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και τις οικογένειές τους, στους δε μη επιτυχόντες εύχομαι να έχουν την δύναμη, ώστε το δυσμενές αποτέλεσμα να αποτελέσει την αφετηρία για ένα προσανατολισμό και προσπάθεια που θα τους οδηγήσει στους στόχους τους.
Συγχαίρω όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, για τον αγώνα και την συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή, τους γονείς για την συμπαράστασή τους και τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους.

Η Διευθύντρια
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας

Δρ. Φανή Μπισκανάκη

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα