Πέμπτη, 18/07/2024 | 10:13

Η “καρδιά” του Αμπαλί χτυπάει στην Πρέβεζα-Με επιτυχία η επίσημη έναρξη του 2ου Διεθνούς Τουρνουά PETANQUE

1787 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2023, 1:38 μμ | 0 σχόλια
Η επίσημη έναρξη του 2ου Διεθνούς Τουρνουά PETANQUE (αμπαλί) που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου  με την παρουσία δεκάδων αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Την πρώτη μπάλα έριξε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τις ομάδες και βέβαια τους διοργανωτές για την παρουσία τους υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω το άθλημα αυτό αναδεικνύοντας την Πρέβεζα ως πόλη του Αμπαλί.
Μάλιστα ο δήμαρχος δέχτηκε ένα συμβολικό δώρο από τούρκους παίκτες οι οποίοι ήρθαν στην Πρέβεζα από την σεισμόπληκτη Αττάλεια και ο ίδιος τους εξέφρασε τη συγκίνηση και την αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και υπεύθυνος αθλητισμού Λεωνίδας Αργυρός υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή ευχαριστώντας και οι ίδιος όλους όσοι συμμετείχαν στην προετοιμασία της διοργάνωσης.
Στην έναρξη παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Γιάννης Δαρδαμάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Παύλος Σαραμπασίνας και η ειδική σύμβουλος αθλητισμού Γιώτα Γεωργάκου τους οποίους ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Κώστας Νικολός μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα , το Επιμελητήριο Πρέβεζας και όλους όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση.
Ο κ. Νικολός ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμο και τον κ.Γεωργάκο υπογραμμίζοντας ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που του χρόνου θα χρειαστούν ακόμη περισσότερα γήπεδα.
Να θυμίσουμε ότι στους αγώνες συμμετέχουν περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες του αμπαλί από την Ελλάδα και αρκετές χώρες του εξωτερικού (Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία, Ισραήλ , Ινδία κλπ). Οι αγώνες διεξάγονται πρωί και απόγευμα στα γήπεδα που διαμόρφωσε ο Δήμος στο χώρο δίπλα από τα Ιαματικά Λουτρά, ενώ οι τελικοί θα γίνουν το απόγευμα της Κυριακής, στα γήπεδα αμπαλί στην Κυανή Ακτή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα