Σάββατο, 23/09/2023 | 00:57

Δήμος Πρέβεζας: Εγκαίνια για την Παιδική-Εφηβική βιβλιοθήκη

605 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/06/2023, 7:40 μμ | 0 σχόλια

Σε έναν ανακαινισμένο χώρο στο ισόγειο της Θεοφανείου αίθουσας τέχνης, ο Δήμος Πρέβεζας πραγματοποίησε τα εγκαίνια της Παιδικής -Εφηβικής βιβλιοθήκης το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου .

 

Το θρησκευτικό μέρος της τελετής των εγκαινίων έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο και παρέστησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός και πλήθος κόσμου. Ήδη από τα εγκαίνια οι μικροί φίλοι άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον νέο χώρο.

Γι’ αυτή την τόσο σημαντική εξέλιξη στον τομέα του πολιτισμού στο Δήμο Πρέβεζας, ο  Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος  είχε αναφέρει: “Ο Δήμος Πρέβεζας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη λειτουργία της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης που θα λειτουργήσει στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Θεοφανείου αίθουσας.

Ο χώρος που θα φιλοξενεί πλέον το Παιδικό και Εφηβικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας και που για δεκάδες χρόνια στέγασε τις μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της πόλης μας, έχει ανακαινισθεί και εξοπλισθεί με όλα τα σύγχρονα μέσα έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί όχι μόνο στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
Η πρόθεσή μας ήταν να δημιουργηθεί ένα ζεστό, φιλόξενο και ελκυστικό περιβάλλον που θα διαπαιδαγωγεί, εκπαιδεύει και καλλιεργεί την αισθητική του αναγνωστικού κοινού και θα εξυπηρετεί ποικίλες ηλικιακές ομάδες παιδιών.
Έτσι φροντίσαμε να δημιουργήσουμε και να διαμορφώσουμε:
-Χώρο Υποδοχής και Εξυπηρέτησης του αναγνωστικού κοινού.
-Χώρους βιβλιοστασίων για κάθε ηλικιακή ομάδα ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, όπως και σημεία με βιβλία γνώσεων, μυθολογίας κ.α..
-Χώρο ανάγνωσης βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για παιδιά και εφήβους 10 – 16 ετών, 6-9 ετών και χώρο ανάγνωσης βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για νήπια.
-Χώρο υπολογιστών για παιδιά και εφήβους με ελεύθερη πρόσβαση στο internet με δίκτυο Wi fi.
-Σημείο χρήσης και λειτουργίας εκτυπωτή 3Dγια τη δημιουργία τρισδιάστατων κατασκευών.
-Σημείο έκθεσης για προτεινόμενα ή καινούργια βιβλία.
-Χώρο με οπτικοακουστικό εξοπλισμό για την προβολή ταινιών και παρουσιάσεις βιβλίων ή άλλων δραστηριοτήτων.
-Σημείο για οργανωμένες ομάδες με τη μεσολάβηση εμψυχωτή ή τη χρήση του οπτικοακουστικού εξοπλισμού για τις καλοκαιρινές ή άλλες δραστηριότητες.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη, στο Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ευγενική δωρεά του τεχνολογικού & ψηφιακού εξοπλισμού (Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Πολυμηχάνηματος εκτύπωσης, Εκτυπωτή 3D, Βιντεοπροσζέκτορα, Ηχητικού συστήματος, Πλαστικοποιητή όπως και ειδικών κατασκευών για την υποστήριξη των ανωτέρω μηχανημάτων) της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας σύγχρονης και ελκυστικής βιβλιοθήκης για τα παιδιά και τους νέους μας.

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα