Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:57

Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν για κλοπές χαλκού και μετάλλων από Τ.Ο.Ε.Β. 

270 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/05/2023, 9:05 μμ | 0 σχόλια

Συνελήφθησαν 3 άτομα στη Θεσπρωτία, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στις κλοπές χαλκού και μετάλλων από Τ.Ο.Ε.Β. 

Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις κλοπής και μιας απόπειρας, ενώ κατασχέθηκαν τα «επιχειρησιακά» τους οχήματα  

Σε πάνω από 200.000 ευρώ υπολογίζεται η αξία των κλοπιμαίων 

Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-05-2023) στη Θεσπρωτία τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες κλοπές και περί αλλοδαπών. 

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο ημεδαπούς και αλλοδαπό, οι οποίοι, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών καλωδίων χαλκού και μεταλλικών αντικειμένων από Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) σε περιοχές της Θεσπρωτίας. 

Η σύλληψή τους τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ύστερα από περιστατικά κλοπών που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εντόπισαν τους κατηγορούμενους να εξέρχονται από Τ.Ο.Ε.Β., επιβαίνοντες σε δύο οχήματα, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χαλκού, μετάλλων και εργαλεία. 

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε ακόμη τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής στο ίδιο Τ.Ο.Ε.Β, καθώς και  σε μία κλοπή από Τ.Ο.Ε.Β. της ευρύτερης περιοχής, που έλαβαν χώρα κατά τον τελευταίο μήνα. 

Η αξία των κλοπιμαίων από τις παραπάνω περιπτώσεις υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα