Παρασκευή, 19/04/2024 | 06:25

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της γενοκτονίας των Ποντίων ο Στέργιος Γιαννάκης!

452 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2023, 7:46 μμ | 0 σχόλια
Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ποντίων βρέθηκε  ο υπ. Βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος υπογράμμισε:
Η Νέα Σαμψούντα, η Νέα Κερασούντα, η Νέα Σινώπη, ο Αρχάγγελος αλλά και ολόκληρος ο Νομός, κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη των δεκάδων χιλιάδων αθώων ψυχών που πότισαν με αίμα και πόνο την γη των αλησμόνητων πατρίδων.
Οι με ποντιακή καταγωγή του Νομού μας, μπορεί σήμερα να ζουν να δημιουργούν και να προκόβουν, αλλά ποτέ δεν ξεχνούν το ιστορικό τους παρελθόν, τις παρακαταθήκες, τις αρχές, τις αξίες και τον πολιτισμό που έφεραν μαζί τους οι πρόγονοί τους και καθόρισαν αποτελεσματικά την γενικότερη ανάπτυξη του Νομού μας.
Σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας.
Φορτισμένη συγκινησιακά ήταν η ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου «Η ΑΜΙΣΟΣ», εκπαιδευτικού και μέλους του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κυρίας Στέλλας Χαϊτίδου.
Στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας ήταν και η κατάθεση στέφανου τιμής, στο μνημείο των πεσόντων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα