Παρασκευή, 19/04/2024 | 15:28

Στη Λευκάδα η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη συνοδεία του Θανάση Καββαδά

344 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/05/2023, 8:54 πμ | 0 σχόλια

Στη Λευκάδα η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη συνοδεία του υποψηφίου Βουλευτή ΝΔ Λευκάδας, Θανάση Καββαδά – Αγιασμός στον Άγιο Σπυρίδωνα και επίσκεψη στο χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου – 

2.000.000 ευρώ δεσμεύθηκαν για τις μελέτες 

 

Την Υπουργό Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη συνόδευσε ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί έπειτα από πρόσκλησή του. 

Ο κ. Καββαδάς υποδέχθηκε την Υπουργό στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, όπου το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αναλάβει εργασίες αποκατάστασης. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, πλησίον του ΚΤΕΛ, την Ιερά Μονή Φανερωμένης, τον Ι.Ν.Αγίου Μηνά και κατέληξαν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης από το Υπουργείο Πολιτισμού για την επαναλειτουργία του, ενώ τελέστηκε αγιασμός για την έναρξη των εργασιών από τον Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης, Σεβασμιώτατο κ.κ.Θεόφιλο, παρουσία της Υπουργού και λοιπών φορέων.

Σχετικά με την επίσκεψη της Υπουργού, ο κ. Καββαδάς δήλωσε:

«Χαίρομαι πολύ που η Υπουργός Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μου και επισκέφθηκε τη Λευκάδα. Ήταν μια ευκαιρία να δει από κοντά τα έργα που υλοποιούνται από το Υπουργείο στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ένα εμβληματικό μνημείο για όλους εμάς τους Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες. 

Πάνε 25 χρόνια από την τελευταία φορά που τελέστηκε ιερό μυστήριο εντός του Ιερού Ναού, και 16 χρόνια από όταν ξεκίνησε ο δικαστικός αγώνας για να αποδοθεί ο Άγιος Σπυρίδωνας στην κοινωνία της Λευκάδας. Στην πρωτοβουλία πρωτοστάτησε ο τότε Δήμαρχος κ.Βασίλης Φέτσης, μαζί με το Σωματείο «Φίλοι του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα» και στη συνέχεια εντάθηκε με τη συνέργεια όλων μας, φορέων, πολιτών, της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης, καθώς και την καθοριστική συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού, με το προσωπικό ενδιαφέρον της κ.Λίνας Μενδώνη, και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και ειδικά της προϊσταμένης, κ. Ολυμπίας Βικάτου.

Γι’ αυτό και η συγκίνηση όλων μας για την αποκατάσταση είναι μεγάλη και βεβαίως ανυπομονούμε να αποδοθεί και πάλι αυτή η ιστορική εκκλησία στους πιστούς και στους επισκέπτες μας. 

Επίσης, ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμένα να συνοδεύσω την Υπουργό στο οικόπεδο όπου θα χτιστεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αυτή η προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει και πάλι με μια επίσκεψη της Υπουργού, τον Αύγουστο του 2020, σύντομα θα αρχίσει να γίνεται χειροπιαστό έργο. 

Αφού βρήκαμε το οικόπεδο, το οποίο κρίθηκε κατάλληλο από την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, στη συνέχεια, μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών, τον κύριο Σταϊκούρα, περάσαμε δύο νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή για την παραχώρηση του οικοπέδου σε χρόνο ρεκόρ στο Υπουργείο Πολιτισμού, και πλέον έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση. Η Υπουργός υπέγραψε χθες απόφαση για τη δέσμευση δημόσιας δαπάνης ύψους 1.987.000 ευρώ που θα διατεθούν για τη μελέτη της κατασκευής του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκάδας. 

 Είμαστε λοιπόν σε πολύ καλό δρόμο για να αποκτήσει η Λευκάδα ένα νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, που θα στεγάσει και θα αναδείξει τους θησαυρούς της, ώστε και εμείς, οι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες μας, να μπορούμε να τους απολαύσουμε. 

Στόχος μας τα επόμενα 4 χρόνια, να προχωρήσουμε και να τελειώσουμε όσα αρχίσαμε. Συνεχίζουμε, Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά. Με Αλήθεια και Έργο για τη Λευκάδα!»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα