Σάββατο, 03/06/2023 | 03:41

Πρέβεζα: Mε χορούς και χρώματα γέμισε η πλατεία Ανδρούτσου την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

290 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/05/2023, 9:19 πμ | 0 σχόλια
Με επιτυχία και τη συμμετοχή διαφόρων σχημάτων πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην Πρέβεζα. Το ραντεβού ήταν το Σάββατο 29 Απριλίου στην Πλατεία Ανδρούτσου όπου 19 Σύλλογοι και σχολές χορού από την περιοχή μαζί με το Δήμο Πρέβεζας ένωσαν τις δυνάμεις τους και ο χώρος – πρωί και απόγευμα- γέμισε με χρώματα, παραδοσιακούς και μοντέρνους ήχους με τους χορευτές να κερδίζουν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Δεκάδες χορευτές έγιναν μια μεγάλη παρέα στέλνοντας το μήνυμα ότι η κάθε μορφή χορού είναι πολιτισμός και μας ενώνει όλους. Τους συλλόγους και τους δεκάδες μικρούς και μεγάλους χορευτές που συμμετείχαν συνεχάρη και ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής και πλήθος κόσμου.
Να θυμίσουμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Χορού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO ,που είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ημέρα που επιλέχθηκε από την UNESCO δεν είναι τυχαία αφού η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα