Πέμπτη, 18/04/2024 | 21:31

Πρέβεζα: Σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Ευάγγελος Κατσίμπρας

574 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/05/2023, 7:40 μμ | 0 σχόλια

Σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη παραβρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα ο Ευάγγελος Κατσίμπρας.

Παραβρέθηκε ως Άρχον Οφφικίαλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ως Πρόεδρος της Εταιρείας Βυζαντινών Μελετών Νομού Πρέβεζας και είχε συναντήσεις τόσο με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη όσο και  με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Το Σάββατο 20 Μαϊου το μεσημέρι παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος πραγματοποιήθηκε  η τελετή απονομής τιμητικής διάκρισης «Ευκλεής Αθηναίος» στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» και παρέστησαν αρκετοί Μητροπολίτες, Πολιτευτές, Διευθυντές υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής, κλήρος και λαός.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον πατριάρχη για την αποδοχή της προσκλησης και τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για τον δήμο Αθηναίων, διότι είναι ημέρα ενότητας» και σημείωσε ότι «σήμερα είμαστε εδώ όλοι εδώ. Όλοι μαζί. Όλοι ενωμένοι. Πέρα και πάνω από ιδεολογίες και κόμματα. Εκπροσωπώντας όλες τις πτυχές της εθνικής μας ζωής. Τη κυβέρνηση, το κοινοβούλιο και την εκκλησία, τη δικαιοσύνη και την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη διπλωματία, τις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και την αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι κλήρος και λαός. Ενωμένοι στον ίσκιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Την Κυριακή 21 Μα’ί’ου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας,ο οποίος πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,χοροστατήσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο,τον Δήμαρχο Αθηναίων και την Ελεήμανα Εταιρεία Αθηνών, Γηροκομείο για την παραχώρηση του Ναού προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,Ιεράρχες του Θρόνου,Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε,ο Δήμαρχος Αθηναίων,ο Περιφερειάρχης Αττικής και πολλοί πιστοί.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα