Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:01

Πρέβεζα: Η… “Σφαγή” του… Δράμαλη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργο Δημητρίου

916 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2023, 6:01 μμ | 0 σχόλια

Η λέξη… χαρτοπόλεμος είναι πολύ μικρή για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον υποψήφιο βουλευτή Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Δημητρίου.

Μετά την επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή  Γιώργου Δημητρίου στο γενικό νοσοκομείο Πρέβεζας  βγήκε η παρακάτω  Ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική συμμαχία:

Την Τρίτη 16/5 ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ επισκέφτηκε το Γ Ν Πρέβεζας. Μετά από αυτή την επίσκεψη έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 το Νοσοκομείο Πρέβεζας αποχαρακτηρίστηκε από άγονο, γεγονός που δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην στελέχωση του τα επόμενα χρόνια «
Η παραπάνω φράση του κ. Δημητρίου είναι απόλυτα ανακριβής .Είναι ένα fake news που διακινείται από στελέχη της ΝΔ που αφού άφησαν το Νοσοκομείο στην τύχη του-όπως και όλο το ΕΣΥ άλλωστε-τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αποτελέσματα της καταστροφικής για το Εθνικό Σύστημα Υγείας πολιτική τους.
Αυτό είναι κατανοητό να το κάνουν τα στελέχη της ΝΔ. Θα περιμέναμε όμως από τον κ. Δημητρίου μια και νεόκοπος στα πολιτικά πράγματα να είναι προσεκτικότερος και να αξιολογεί καλύτερα τις όποιες πληροφορίες του δίνουν.
Πληροφορούμε λοιπόν τον κ. Δημητρίου και όλους ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ το Γ. Ν. Πρέβεζας είχε χαρακτηριστεί και είχε ενταχθεί στα Άγονα και Προβληματικά ώστε να ισχύουν και γι αυτό οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για τα Άγονα .Έτσι είναι εύκολα κατανοητό ότι καμία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να το απεντάξει αφού ουδέποτε είχε ενταχθεί. Τον παραπέμπουμε λοιπόν γιά μελέτη στο ΠΔ 131/1987 «Χαρακτηρισμός ως προβληματικών και άγονων….», καθώς και την Υπουργική απόφαση της 8/7/2014 Υ10α/ΓΠ οικ.60934 από όπου προκύπτει ότι μόνο τα Κ Υ Καναλακίου και Θεσπρωτικού είναι άγονα.
Επίσης θα θέλαμε μιας και μας δίνεται η ευκαιρία εντελώς επιγραμματικά να αναφέρουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την 4ετία που κυβέρνησε για την Υγεία στην Πρέβεζα.
1)Το 2015 η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ είχε αφήσει το Νοσοκομείο με29 μόνιμους γιατρούς. Το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ το παρέδωσε με 46.
2)Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε βεβαιωμένα χρέη ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο Δημόσιο Ταμείο Πρέβεζας περίπου200 χιλιάδες Ευρώ και τα ΔΙΕΓΡΑΨΕ
3)Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Νοσοκομείου Πρέβεζας ηταν1,5 εκ. .Ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξεπλήρωσε και άφησε και 500 χιλ.
3)Λειτούργησε την ΤΟΜΥ Πρέβεζας που η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ την είχε κλείσει το 2014(ΙΚΑ)
4)Λειτούργησε τον σταθμό ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο καθώς και την βάση αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο ΑΚΤΊΟΥ.
5)Προκήρυξε θέσεις ιατρών στα ΚΥ Καναλακίου και Πάργας και προσλήφθηκαν μόνιμοι γιατροί μετά από δεκαετίες
Το δημόσιο σύστημα υγείας για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι πάντα βασική προτεραιότητα στην πολιτική του.
«Η πολιτική υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο την ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ πρόσβαση ΟΛΩΝ σε ποιοτικές υψηλού επιπέδου Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.»
Στα πλαίσια αυτά και κατά την τελευταία επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα υπήρξε ξεκάθαρη δέσμευση, πως κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα κατασκευαστεί νέο Δημόσιο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα.
Μόνο έτσι επιτυγχάνεται η εξάλειψη των ανισοτήτων που ειδικά αυτές στον τομέα της υγείας είναι οι πλέον βάρβαρες και απάνθρωπες.
Μόνο έτσι θα υλοποιηθεί ο στόχος μας για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.

Ο Γιώργος Δημητρίου επανήλθε με ανακοίνωση σημειώνοντας: Ανακοίνωση – απάντηση του Υποψηφίου Βουλευτή του Ν. Πρέβεζας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργου Δημητρίου, στην ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, αναφορικά με τον αποχαρακτηρισμό του Νοσοκομείου Πρέβεζας, από άγονο σε μη άγονο:

“Θα περίμενε κανείς από την Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι πιο ενημερωμένη, αναφορικά με τα όσα έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Νοσοκομείο του Νομού μας. Ειδικά, όταν πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο Πρόεδρος του, έταξε σε μερίδα ψηφοφόρων του νέο νοσοκομείο, όπως είχε τάξει και στον ελληνικό λαό την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και σε ένα άρθρο. Ήταν όμως ο πρωθυπουργός που τα εφάρμοσε με πίστη και πάθος.

Με το προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθ. 131/1987 στο άρθρο 1 του ΦΕΚ 73/Α/25-5-1987 (Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου), ο Νομός Πρέβεζας εντάσσεται στις άγονες και προβληματικές περιοχές Β΄ κατηγορίας (το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ). Με τον Νόμο 4600/2019 – ΦΕΚ 43/Α/9-3-2019 άρθρο 137 (Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ) όλος ο Νομός Πρέβεζας πλην της Πάργας, αποχαρακτηρίζεται από άγονη και προβληματική περιοχή Β’ κατηγορίας. Με την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου με αριθμό πρωτοκόλλου 2160 στις 24-2-2023 οι γιατροί του Νοσοκομείου υποχρεούνται να επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα το συνολικό ποσό των 47.432.07 ευρώ που τους καταβλήθηκε μη νόμιμα ως προσαύξηση για γιατρούς σε προβληματικές και άγονες περιοχές Β’ κατηγορίας για το χρονικό διάστημα από 9-3-2019 έως και 31-12-2021 δεδομένου ότι η συγκεκριμένη προσαύξηση παύει να υφίσταται από 9-03-2019 (Νόμος ΣΥΡΙΖΑ).

Μέχρι σήμερα μιλώ στους πολίτες τεκμηριωμένα και με ειλικρίνεια. Δεν μπορεί λοιπόν να μιλά για Fake News, το κόμμα που τα τελευταία χρόνια τα έχει κάνει σημαία”.

Παραθέτουμε σε εικόνες τα σχετικά:

Σημείωση προς ΜΜΕ: Επειδή αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα την επισύναψη των αρχείων θα θέλαμε να κατεβάσετε τις εικόνες από το σχετικό link

Γιώργος Δημητρίου : “Δεν μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για Fake News, ενώ τα τελευταία χρόνια τα έχει κάνει σημαία”

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωση|: Δεύτερη και τελευταία ,οφειλόμενη όμως ,απάντηση στον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ κ. Δημητρίου ο οποίος επανήλθε και με νέα του δήλωση προσπαθεί να απαντήσει στην ανακοίνωσή μας.
Επαναλαμβάνουμε στο κ. Δημητρίου ότι το ΓΝ Πρέβεζας ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν ενταγμένο στα άγονα και προβληματικά ώστε να τυγχάνει των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου που προβλέπονται για την προκήρυξή και την επιλογή των γιατρών(απαιτούμενος χρόνος ειδικότητας για κατάληψη θέσης, ηλικιακά κριτήρια, ελάχιστη παραμονή στη θέση και δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο νοσοκομείο).Ας προσπαθήσει να αντιληφθεί την διαφορά που υπάρχει μεταξύ Α και Β ζώνης του Προεδρικού Διατάγματος του 1987 και τότε ίσως μπορέσει να αντιληφθεί ότι απολύτως καμμία επίπτωση στη στελέχωσή του Νοσοκομείου δεν οφείλεται στο νόμο του 4600/2019 όπως ο ίδιος λανθασμένα ισχυρίζεται στη δήλωσή του.
Ας σταματήσει επιτέλους την αναπαραγωγή των fake news των Δεξιών. Του προτείναμε άλλωστε να διαβάσει και την Υπουργική Απόφαση του 2014 Υ10α/ΓΠ οικ.60934 όταν το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσε με τη ΝΔ και Υπουργός Υγείας ήταν ο Βορίδης. Εκεί σαφέστατα αναφέρει σαν άγονα και προβληματικά για τον νομό Πρέβεζας μόνο τα ΚΥ Καναλακίου και Θεσπρωτικού.
Αφού του ευχηθούμε καλό διάβασμα- για τα άλλα σημεία της ανακοίνωσής μας ούτε λέξη βέβαια από τον κ. Δημητρίου-να του θυμίσουμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στον οποίο ο ίδιος αναφέρθηκε είχε έναν και μοναδικό αντίπαλο. Την Δεξιά…
Η οποία Δεξιά όταν χτιζόταν το ΕΣΥ και τα ΚΥ απειλούσε να τα μετατρέψει σε αποθήκες .Τότε δεν τα κατάφερε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα της επιτρέψει να τα καταφέρει και τώρα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα