Παρασκευή, 19/04/2024 | 12:53

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για το πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ

262 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/05/2023, 10:38 πμ | 0 σχόλια

Δήλωση του Προέδρου Εμπορικού Επιμελητήριου Πρέβεζας κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΗ

  Το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- ως επί το πλείστον – φάνηκε να εστιάζει στην παρουσίαση εφικτών και μετρήσιμων στόχων, ανά τομέα ευθύνης, αποφεύγοντας ορθώς τις μεγάλες και αόριστες υποσχέσεις.
Πρόκειται για ένα στοχευμένο πακέτο μέτρων με το δημοσιονομικό κόστος του να εκτιμάται συνολικά στα 2 δισ. Ευρώ το οποίο φαίνεται ότι συνεχίζει να χτίζει πάνω σε όσα σημαντικά, για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, πέτυχε η Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια.
Το πακέτο μέτρων θα υλοποιηθεί σταδιακά, ώστε να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση η υποχρέωση της Ελλάδας να παράγει το πρωτογενές πλεόνασμα που απαιτείται από το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Το βέβαιο είναι ότι, μετά από μία δύσκολη περίοδο με αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις, οι αντοχές της οικονομίας και των πολιτών έχουν εξαντληθεί και τα περιθώρια για καθυστερήσεις και αστοχίες είναι στενά.
Τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος όσο και η κοινωνία περιμένουν από την νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, να δουν την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών, μέσα από τολμηρές πρωτοβουλίες, αλλά και μικρές καθημερινές κινήσεις , που θα δώσουν το μήνυμα ότι η χώρα συνεχίζει να αλλάζει πραγματικά προς το καλύτερο .
Προσδοκία και απαίτηση όλων μας είναι να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή ανάπτυξη με νέες επενδύσεις, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη.
  Στην προσπάθεια αυτή της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει, ο Επιμελητηριακός θεσμός θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός και να επιτελεί στο ακέραιο το ρόλο του, προωθώντας θέσεις και προτάσεις για την καλύτερη επιτυχία της νέας αυτής πολιτικής .

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα