Παρασκευή, 19/04/2024 | 18:20

Οι μικροί επιστήμονες της Πρέβεζας- Διήμερη Εκδήλωση Φυσικών Επιστημών

1133 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2023, 10:06 πμ | 0 σχόλια
Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες με θέμα “Στα μονοπάτια του εγκεφάλου της Φυσικής και της Χημείας” που πραγματοποιούνται στην Πρέβεζα σήμερα και αύριο με συνδιοργάνωση του Δήμου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Πρέβεζας.
Σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου φιλοξενήθηκε η κεντρική εκδήλωση όπου τα παιδιά παρουσίασαν τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους, ενώ έγιναν χαιρετισμοί καθώς και ομιλία με θέμα “Εγκέφαλος ο σκηνοθέτης μας” από την Μαριγούλα Μαργαρίτη καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων του Τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.
Στο χαιρετισμό της η προϊσταμένη Β΄θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Φανή Μπισκανάκη αναφέρθηκε στην πορεία της εξέλιξης των επιστημών στο πέρασμα του χρόνου, παροτρύνοντας τα παιδιά να συμμετέχουν στην προσπάθεια, να αναπτύξουν τις δεξιότητές του και να “μυηθούν” έτσι στον θαυμαστό κόσμο της γνώσης και της τεχνολογίας αξιοποιώντας τις αμέτρητες δυνάμεις που “κρύβονται” στον εγκέφαλο του κάθε ανθρώπου.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου μετέφερε η εκπαιδευτικός Μαρία Τούση μέλος τη ομάδας Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας.
Ο κ. Γεωργάκος , ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε στα Ιωάννινα, στο χαιρετισμό του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη δράση αυτή των παιδιών, υπογραμμίζοντας ότι η νέα γενιά και οι δεξιότητές της αποτελούν την μεγαλύτερα ελπίδα για ένα καλύτερα αύριο με πρακτικές που θα προάγουν την επιστήμη και θα σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Συμπλήρωσε δε, ότι ο Δήμος σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ψηφιακό κέντρο στο παλιό τελωνείο Πρέβεζας συμβάλλοντας στην προσπάθεια για τη “μετάβαση” της Πρέβεζας στη νέα εποχή.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα