Πέμπτη, 28/09/2023 | 10:03

Θανάσης Καββαδάς: 2.550.990 ευρώ για τη βελτίωση της υδροδότησης της Λευκάδας

314 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/05/2023, 5:31 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «2.550.990 ευρώ για τη βελτίωση της υδροδότησης της Λευκάδας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Ένα ακόμα μεγάλο έργο για τη Λευκάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης»

 

Σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος εντάχθηκε το έργο «Βελτιστοποίηση υποδομών παροχής και εξοικονόμησης πόσιμου νερού Δήμου Λευκάδας», με προϋπολογισμό 2.550.990 ευρώ. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά σημαντικό έργο για τη βελτίωση της υδροδότησης της Λευκάδας, έπειτα από τον μεγάλο αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας που θα υλοποιηθεί με 140.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και τα έργα για τη βελτίωση του εσωτερικού δικτύου σε 15 οικισμούς, με γεωτρήσεις, δεξαμενές και αλλαγή πεπαλαιωμένων αγωγών, που χρηματοδοτήθηκαν με 605.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας. 

Σχετικά με το θέμα ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι μία από τις μεγάλες επιτυχίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την προηγούμενη τετραετία ήταν ότι εξασφάλισε 32 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υλοποίηση μεγάλων έργων, αλλά και επενδύσεων που αλλάζουν την όψη της χώρας. 

Η Λευκάδα έχει μερίδιο σε αυτήν την ανάπτυξη, το είδαμε με τον μεγάλο αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, το είδαμε με το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, το είδαμε εν μέρει με τη χρηματοδότηση του αποχετευτικού δικτύου σε Νικιάνα, Επίσκοπο, Λυγιά, Καρυώτες, Τσουκαλάδες και Απόλπαινα, το βλέπουμε και τώρα με την μερική χρηματοδότηση ενός ακόμα πολύ σημαντικού έργου που θα βελτιώσει το δίκτυο και τις υπηρεσίες υδροδότησης. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, ο οποίος έπειτα από τις συναντήσεις που είχαμε για το θέμα υπέγραψε την απόφαση στις 18 Μαΐου, καθώς και το Δήμο Λευκάδας για τις μελέτες και την προετοιμασία που έκανε ώστε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα. 

Συνεχίζουμε, Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά, για τα μικρά και τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για την καθημερινότητα των πολιτών και την ανάπτυξη της Λευκάδας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα