Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:26

Θανάσης Καββαδάς: Συνεχίζουμε τη μείωση των φόρων με πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

264 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/05/2023, 10:58 πμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Συνεχίζουμε τη μείωση των φόρων με πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος – Διαφοροποιούμε την οικονομία του νησιού μας επενδύοντας στην αγροτική ανάπτυξη» – 

Περιοδεία σε Σύβοτα, Εύγηρο, Κοντάραινα, Μαραντοχώρι

 

Τα Σύβοτα, τον Εύγηρο, την Κοντάραινα και το Μαραντοχώρι επισκέφθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη ο υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας κ.Αθανάσιος Καββαδάς, όπου παρά την κακοκαιρία έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους πολίτες της περιοχής.

Ο κ.Καββαδάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και επαγγελματίες των οικισμών αλλά και κατοίκους, για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, για τις ανάγκες και τα προβλήματα των οικισμών, για την αγροτική ανάπτυξη, καθώς και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος. Έγινε εκτενής ανάλυση για τα δασικά ζητήματα, με αναφορά στη νέα εγκύκλιο έπειτα από την οποία δεν υπάρχουν διεκδικήσεις από το δημόσιο χωρίς τίτλους, καθώς και την πρόοδο στην εξέταση προδήλων σφαλμάτων, αλλά και αντιρρήσεων, που προχωρά με ταχείς ρυθμούς. 

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, τόνισε ότι η πολιτική της μείωσης των φόρων θα συνεχιστεί και τη νέα τετραετία, αφού αποτελεί προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. 

«Θα υπάρξει μείωση 20% του τέλους επιτηδεύματος το 2025, 30% το 2026 και κατάργηση του έως το τέλος της τετραετίας το 2027. Η πολιτική της μείωσης των φόρων θα συνεχιστεί και τη νέα τετραετία. Όποτε προκύπτει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος, η πρώτη επιλογή και προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η μείωση των φόρων», τόνισε ο κ.Καββαδάς.

Ανέφερε ότι στόχος είναι να υπάρχει τουρισμός 12 μήνες και έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη διαφοροποίησης της οικονομίας του νησιού με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα και αναφέρθηκε στην προένταξη της λιμνοδεξαμενής Βασιλικής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 με προϋπολογισμό πάνω από 12.000.000 ευρώ, η οποία μαζί με το αρδευτικό δίκτυο, που θα προβλεφθεί στις επικαιροποιημένες μελέτες, θα στηρίξει τους παραγωγούς και την αγροτική ανάπτυξη της νοτίου Λευκάδας.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι η περιφερειακή ανάπτυξη, μέσα από την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία υποδομών, είναι στον πυρήνα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, και ζήτησε τη στήριξη των πολιτών ώστε να ολοκληρωθούν όλα όσα ξεκίνησαν την προηγούμενη τετραετία και τα επόμενα 4 χρόνια να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο, με ακόμα καλύτερα, έμπρακτα αποτελέσματα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα