Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:56

Επισκέψεις του Θανάση Καββαδά, σε ΚΑΠΗ, Γηροκομείο, ΚΟΜΥ, Κέντρο Υγείας και Κέντρο Ημέρας Λευκάδας

313 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/05/2023, 5:58 μμ | 0 σχόλια

Τα ΚΑΠΗ, το Γηροκομείο, την ΚΟΜΥ, το Κέντρο Υγείας και το Κέντρο Ημέρας Λευκάδας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Μαΐου ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς.
Στα ΚΑΠΗ συνάντησε τους ηλικιωμένους θαμώνες, του οποίους χαρακτήρισε «ζωντανή μνήμη της Λευκάδας», και συζητήθηκε η αύξηση των συντάξεων κατά 7,75%, καθώς και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που είχε ως αποτέλεσμα σε 27 μήνες να εκδοθούν 570.000 εκκρεμείς συντάξεις.


Στο Γηροκομείο ο κ.Καββαδάς συναντήθηκε με τον Διευθυντή πατέρα Παναγιώτη Ζαβιτσάνο. Εξήρε το κοινωφελές έργο της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης και εξέφρασε την ελπίδα ότι η επιχορήγηση 20.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας θα φανεί χρήσιμη στο Γηροκομείο ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί και τα επόμενα χρόνια την ενίσχυση της δομής. Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη να αποκτήσει η Λευκάδα ένα νέο Γηροκομείο, καθώς στο υφιστάμενο φιλοξενούνται 33 ηλικιωμένοι ενώ στην αναμονή βρίσκονται ήδη περίπου 50 ακόμη.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λευκάδας, το οποίο μετακινήθηκε σε χώρο που ανακαινίστηκε με κόστος 50.000 ευρώ, εξοικονομώντας ωστόσο 20.000 ευρώ το χρόνο από χρήματα των φορολογουμένων που πήγαιναν σε ενοίκια. Συζητήθηκαν οι ανάγκες στελέχωσης και εξοπλισμού του Κέντρου, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην ΚΟΜΥ (Κινητή Ομάδα Υγείας) του ΕΟΔΥ που προσφέρει δωρεάν τεστ για COVID-19.
Τέλος, ο κ.Καββαδάς επισκέφθηκε το Κέντρο Ημέρας, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό και συζητήθηκε το παρόν και το μέλλον της δομής. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επετεύχθη η παραμονή της δομής στον ίδιο χώρο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επικείμενη σύσταση Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, μία από μόλις 9 σε όλη την Ελλάδα και η μοναδική στα Ιόνια Νησιά, για τη λειτουργία της οποίας το Κέντρο Ημέρας θα ενισχυθεί με ιατρικό και εξειδικευμένο προσωπικό, όπως παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, και άλλες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα