Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:29

Άρτα: Το 5,5 μηνών βρέφος θα βαπτιστεί πριν την κηδεία του

6601 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/05/2023, 5:30 μμ | 0 σχόλια

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας θα διαδραματιστούν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Άρτα όπου θα γίνει η κηδεία του βρέφους.

Συγκλονισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία από την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία με θύμα ένα βρέφος 5,5 μηνών στην Άρτα.

Το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 37χρονου πατέρα, ο οποίος φεύγοντας το πρωί για τη δουλειά του, φέρεται να ξέχασε για ώρες, την κορούλα του στο αυτοκίνητο, με συνέπεια το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, από όπου είναι η μητέρα του παιδιού. Σύμφωνα με τη θρησκεία, για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί.

 

Έτσι, θα προηγηθεί η βάπτιση στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

«Μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση» λέει ο πατέρας
Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (12.05.2023) ζήτησε και πήρε ο 37χρονος πατέρας του άτυχου βρέφους, ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος στον ανακριτή της Άρτας.

Ο πατέρας κατηγορείται για κακούργημα. Συγκεκριμένα, ο άνδρας κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση του πεντέμισι μηνών βρέφους, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην Άρτα.

Για το εν λόγω κακούργημα, προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 ετών. Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να «μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση».

Ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αφού το 5μιση μηνών βρέφους ξεψύχησε αφού ο πατέρας του το «ξέχασε», όπως ισχυρίζεται, για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο Κώστας Ντάλτας, ποινικολόγος, μίλησε για τις ποινικές διαστάσεις της υπόθεσης.

 

«Ο γονιός αυτός είναι ένας τραγικός γονιός», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος και πρόσθεσε «κακώς χρεώνεται δόλος στον πατέρα που ξέχασε το μωρό». Και εκτίμησε καταλήγοντας ο ποινικολόγος: «Η τελική δίωξη φρονώ ότι θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα