Τετάρτη, 24/04/2024 | 20:41

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής

270 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/04/2023, 5:50 μμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Α. Κτενά με τον νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων Ν. Κολοβό

 

Με τον νέο Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο, Νικόλαο Κολοβό, συναντήθηκε χθες (24/4/2023) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

 

Ο Περιφερειακός Διοικητής Ιονίων Νήσων, συνοδευόταν από τον Υπασπιστή του, Αντιπύραρχο, Λεωνίδα Δένδια, καθώς και από το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Λευκάδας, Πύραρχο, Κωνσταντίνο Τσίκα, και τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Αντιπύραρχο, Νίκο Χαλκιά, ενώ από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας συμμετείχε και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Αντώνης Θεοχάρης.

 

Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της κατασκευής του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, μετά και την αναφορά από τον Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2030» την προηγούμενη εβδομάδα στην Κέρκυρα, καθώς και θέματα πρόληψης πυρκαγιών ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2023.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας συνεχάρη τον κ. Κολοβό για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ τόνισε πως η εξειδίκευσή του στη διαχείριση περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων, είναι πολύτιμη, καθώς η Λευκάδα, αλλά και όλα τα Ιόνια Νησιά, είναι μια περιοχή ευαίσθητη τόσο από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος όσο και από πλευράς φυσικών φαινομένων.

 

Επίσης, ο κ. Κτενάς, ενημέρωσε τον νέο Περιφερειακό Διοικητή τόσο για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό όσο και για την υλικοτεχνική υποδομή Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, η οποία πρόσφατα ενισχύθηκε με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, όπως tablet, δορυφορικά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και λοιπό εξοπλισμό, μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Πυροσβεστικής, αναφέρθηκε στα 8 νέα πυροσβεστικά οχήματα, 2 εκ των οποίων στη Λευκάδα, που εξασφάλισε η Περιφέρεια για την Πυροσβεστική στα Ιόνια Νησιά μέσω ΕΣΠΑ, και τον διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με όσες δυνατότητες διαθέτει, θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά το έργο των ανδρών και των γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Από τη μεριά του ο κ. Κολοβός ευχαρίστησε τον κ. Κτενά για τη μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με την Π.Ε. Λευκάδας, όπως ενημερώθηκε, και του ζήτησε αυτή να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα