Παρασκευή, 19/04/2024 | 12:19

Συμμετοχή της Πρέβεζας στις γιορτές για την Έξοδο του Μεσολογγίου

465 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2023, 10:46 πμ | 0 σχόλια

Με τη συμμετοχή του Χορευτικού του Δήμου Πρέβεζας και του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων θα πραγματοποιηθούν οι γιορτές για την ηρωϊκή Έξοδο του Μεσολογγίου.
Την αντιπροσωπεία της Πρέβεζας θα συνοδεύσει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που κορυφώνονται με την πομπή της Κυριακής των Βαΐων. Η πομπή ξεκινά μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και καταλήγει στον Κήπο των Ηρώων.
Πλήθος επισκεπτών, μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, σύλλογοι από όλη την χώρα και φιλαρμονικές, πρέσβεις ξένων χωρών και εκπρόσωποι της ελληνικής Κυβέρνησης δίνουν κάθε χρόνο το παρών, αναζωπυρώνοντας την ανάμνηση της Ηρωικής Εξόδου των πολιορκημένων του Μεσολογγίου που σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου του Λαζάρου με ξημερώματα Κυριακής των Βαΐων 10ης και 11ης Απριλίου του 1826.
Είχε προηγηθεί μια περίοδος αποκλεισμού του Μεσολογγίου από τα τουρκικά και αιγυπτιακά στρατεύματα που οδήγησε σε μαρτυρική πείνα τους κατοίκους, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην έξοδο από την πόλη με αποτέλεσμα να αφανιστούν χιλιάδες από αυτούς.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα