Σάββατο, 20/04/2024 | 17:46

Σοφία Ζαχαράκη : Οι ειδικές μορφές τουρισμού βρίσκουν την καλύτερη εφαρμογή τους στην Ήπειρο

295 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/04/2023, 11:09 πμ | 0 σχόλια

Στα πλαίσια της επίσκεψης κλιμακίου στο νομό Πρέβεζας, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας βρέθηκε και η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία σημεωτέον συμπαθεί ιδιαίτερα την περιοχή μας και η περιοχή μας την συμπαθεί ιδιαίτερα, κάτι που φάνηκε και στην θερμή υποδοχή που της επεφύλαξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

 

Την τελευταία τετραετία η επικοινωνία με τους πολίτες ήταν διαρκής για πολύ κρίσιμα διακυβεύματα όπως ήταν η αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως ήταν η επανεκκίνηση του τουρισμού  και καίρια ζητήματα για να επανεκκινήσει ένας πολύ κρίσιμος κλάδος όπως είναι ο τουρισμός, σε μία περιοχή η οποία φαίνεται ότι μπορεί να κατακτήσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο σε όλη αυτή τη συνολική αγορά που η Ελλάδα έχει αποκτήσει ένα brand name και είναι τουρισμός, είπε κατά την εισαγωγή της η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

“Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου, τις δράσεις τις οποίες κάναμε την τελευταία τετραετία και βέβαια να δούμε και το μέλλον να μπορέσουμε να συντάξουμε συνγράψουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα αφορά κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα. Κάθε Ηπειρώτισσα και κάθε Ηπειρώτη σε μία περιοχή που η βελτίωση των υποδομών, η αύξηση των επενδύσεων και στο κομμάτι του τουρισμού αλλά και η επανεκπαίδευση του προσωπικού θα μπορέσει να μας δώσει μεγαλύτερες επιδόσεις και στο κομμάτι του τουρισμού. Ήδη έχουμε προγραμματίσει προγράμματα μετεκπαίδευσης, όχι τυπική εκπαίδευση, όχι στο κομμάτι των ΙΕΚ, γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα ανοίγματος νέων σχολών, θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε προγραμματίσει στο ταμείο ανάκαμψης 46 εκατομμύρια για προγράμμα επιμορφωτικά εξ αποστάσεως , άρα αυτό δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δουλεύουμε και για τις ειδικές μορφές τουρισμού που ειδικά εδώ στην Ήπειρο βρίσκουν την καλύτερη εφαρμογή τους. Το κομμάτι του αγροτουρισμού, του οικοτουρισμού, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, το κομμάτι του θαλάσσιου τουρισμού, προσκυνηματικός, πολιτιστικός αλλά και θρησκευτικός τουρισμός. Όλα αυτά μια μεγάλη βεντάλια μαζί με τον συνεδριακό τουρισμό -εγώ πιστεύω πολύ και στον εκπαιδευτικό τουρισμό-νέοι άνθρωποι γνωρίζουν την περιοχή από τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και μετά επαναλαμβάνουν με την οικογένειά τους την επίσκεψη. Ειδικά για τα τελευταία χρόνια υπάρχει και το πρόγραμμα “τουρισμός για όλους”  ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού και πρέπει να πω ότι η Ήπειρος είναι σε πολύ υψηλή θέση σε σχέση με τη θέση που έχει η Ήπειρος γενικά. Στην ταξινόμηση του ΑΕΠ ως προς τον τουρισμό είναι στην 5η θέση., ενώ στην άλλη ταξινόμηση είναι 9η. ” τόνισε μεταξύ άλλων η γλυκύτατη υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, πρόσφερε στην κ. Ζαχαράκη αναμνηστικό υλικό και χαρακτικά της Πρέβεζας.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα