Πέμπτη, 18/04/2024 | 17:41

Πρέβεζα: Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στη Μαργαρώνα

486 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/04/2023, 11:44 μμ | 0 σχόλια
Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στο γραφικό εκκλησάκι της Μαργαρώνας στην Πρέβεζα.
Πλήθος πιστών, αρκετοί από αυτούς πεζοί όπως θέλει το έθιμο κρατώντας τις αναστάσιμες λαμπάδες τους κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο του Ναού, ο οποίος είναι χτισμένος στα ερείπια μιας εκ των παλαιοχριστιανικών Βασιλικών της Νικόπολης.
Στον Εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας που ακολούθησε παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας,ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Κουμπής, Γιώργος Σαριάνογλου και Νίκος Παγγές και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων.
Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν κάτω από την καμάρα αφήνοντας πίσω τους ένα προσωπικό αντικείμενο για καλή τύχη και υγεία.
Ο αυριανός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα ψαλούν στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης ο εφημέριος της οποίας πατέρας Συμεών, που λειτουργεί και στη Μαργαρώνα ζήτησε από τους αρμόδιους να προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της στέγης του ναού από τον σεισμό του 2018 έτσι ώστε να μπορέσει και πάλι να φιλοξενήσει λειτουργίες στο εσωτερικό του.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα