Τετάρτη, 24/04/2024 | 12:38

Θανάσης Καββαδάς: Αναφορά για τη χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας

246 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/04/2023, 7:06 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Αναφορά μου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση της μεταστέγασης του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας
σε χώρο αντάξιο της αποστολής του»

Αναφορά από 15/3/2023 προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με την μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας. Η αναφορά ανακοινώθηκε στο Κοινοβούλιο και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 1543 στις 22/3/2023.
Ο Βουλευτής διαβίβασε σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Ν. Λευκάδας «Η Φωλιά», με αίτημα την εξεύρεση χρηματοδότησης για τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας.
Τόνισε ότι το θέμα της μεταστέγασης εκκρεμεί από το 2015, όταν για τη μετεγκατάστασή του παραχωρήθηκε χώρος στα Δικαστήρια από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οποίος ωστόσο χρειάζεται εργασίες ανακαίνισης συνολικής αξίας περίπου 423.000 ευρώ.
Επεσήμανε ακόμη ότι οι αιτήσεις ενδιαφερομένων το 2021 ξεπέρασαν τις 38 που είναι η δυναμικότητα της δομής, γεγονός που σημαίνει ότι, αν δεν γίνει μεταστέγαση σε μεγαλύτερο χώρο, είναι ήδη ορατός ο κίνδυνος να μείνουν εκτός δομής αρκετά παιδιά, με αυτονόητες αρνητικές συνέπειες.
Κατέληξε ζητώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών να δει θετικά το αίτημα εξεύρεσης της χρηματοδότησης ύψους 423.000 ευρώ που απαιτείται για τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Έχω συναντηθεί επανειλημμένα με εκπροσώπους τους Συλλόγου και έχω αναλάβει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια μετεγκατάστασης του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, προσωπική μου άποψη είναι ότι απαιτείται η δημιουργία ενός εντελώς νέου χώρου, που θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προϋποθέσεις για την κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων.
Ωστόσο, επειδή η ανάγκη μετεγκατάστασης είναι άμεση και πιεστική, στήριξα έμπρακτα την προσπάθεια για ανακαίνιση των διαθέσιμων χώρων στα Δικαστήρια. Για το σκοπό αυτό έχω κάνει ήδη πολλές συναντήσεις τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, όσο και με την Υφυπουργό αρμόδια για τις δομές πρόνοιας, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ προγραμματίζω και νέες επισκέψεις για το θέμα αυτήν την εβδομάδα.
Ευελπιστώ σε μια κατ’ αρχήν θετική απάντηση και φυσικά δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να επιδιώκω, σε συνεργασία με τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών, την εξεύρεση χρηματοδότησης ώστε το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να βρει στέγη αντάξια της σπουδαίας αποστολής του.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα