Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:58

Η Πρέβεζα τα “έσπασε” (Τα μπότια)!!! στην Πρώτη Ανάσταση-Περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά!

678 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/04/2023, 10:21 πμ | 0 σχόλια

Για μια ακόμη φορά η Πρέβεζα γιόρτασε με τον δικό τηςε μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο την Πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου, με το έθιμο να συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά και να το παρακολουθούν πάρα πολλοί επισκέπτες!

Η Πρέβεζα τα “έσπασε” στην πρώτη Ανάσταση, αφού ντόπιοι και πολλοί επισκέπτες έσπασαν αμέτρητα μπότια. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου περίπου ώρα 10.10, οι καμπάνες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους  ήχησαν γιορτινά συμβολίζοντας τη νίκη της ζωής απέναντι στον Θάνατο.

Στην Πρώτη Ανάσταση στην Πρέβεζα, στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου χαραλάμπους βρέθηκαν ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος που πέταξε και το μεγάλο μπότι, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κοσμάς Κορωναίος ο οποίος επίσης πέταξε μπότι, ο Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δημητρίου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Νίτσας, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Χήτα κ.α.

Από άκρη σε άκρη το ιστορικό κέντρο Πρέβεζας ήταν ασφυκτικά γεμάτο, ενώ σε ντόπιους και επισκέπτες μοιράστηκαν πολύ μεγάλες ποσότητες από το Πρεβεζάνικο γλυκό “Σουτζούκι” και πάρα πολλά μπότια δωρεάν από τον Δήμο Πρέβεζας.

Το έθιμο με το σπάσιμο με τις κανάτες , μπότια για τους ντόπιους κρατά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, το αναβίωσαν οι καταστηματάρχες του Σαϊτάν Παζάρ και κρατά μέχρι τις μέρες μας με πολύ μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, από διάφορες περιοχές της χώρας.

Κάθε πολίτης της Πρέβεζας, καταστηματάρχης, επισκέπτης, έσπασε το δικό του μπότι “για να ξορκίσει” το κακό.

Ιδιαίτερη ήταν και φέτος η πρώτη Ανάσταση στην Πρέβεζα που τα “έσπασε” το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου.  Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα