Σάββατο, 20/04/2024 | 15:05

Γιατί «Ισχυρό ΠΑΣΟΚ»; Άρθρο Δημήτρη Κωνσταντόπουλου Υπ. Βουλευτή Αιτ/νίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

309 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/04/2023, 5:27 μμ | 0 σχόλια

Γιατί «Ισχυρό ΠΑΣΟΚ»;

Άρθρο Δημήτρη Κωνσταντόπουλου

Υπ. Βουλευτή Αιτ/νίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στις επερχόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ζητά ισχυρή εντολή. Ένα διψήφιο ποσοστό που θα μας επιτρέψει να σπάσουμε τον δικομματισμό της στασιμότητας. Η χώρα, τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει ταλαιπωρηθεί από διαδοχικές κρίσεις και κυβερνήσεις που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο αίτημα να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα. 

 

Τόσο κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το κράτος δικαίου υποχώρησε σημαντικά. Μια σειρά από αντιθεσμικές λειτουργίες και πρακτικές, όπως το δημοψήφισμα και η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με τον περίφημο έλεγχο των αρμών της εξουσίας επί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αλλά και η «λίστα Πέτσα» για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, οι παράνομες παρακολουθήσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η προσπάθεια φίμωσης των Ανεξάρτητων Αρχών αποκαλύπτουν την περιφρόνηση που δείχνουν στους θεσμούς. 

 

Το ΠΑΣΟΚ των ελευθεριών, της επέκτασης του κράτους δικαίου, των ανεξάρτητων αρχών, των μεταρρυθμίσεων για τον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό της χώρας και της κοινωνίας αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται σ’ αυτή την οπισθοχώρηση. Εμείς θα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι βαθιά αυταρχική, όσο κι αν προσπαθεί να παρουσιαστεί ως φιλελεύθερη. Απόδειξη ότι τέσσερα χρόνια τώρα κυβερνά διασπείροντας τον φόβο. Η χώρα και οι Έλληνες, ωστόσο, αναζητούν την ελπίδα. Δεν μπορούν να αντέξουν περισσότερες δοκιμασίες ούτε οι νέες γενιές να αντέξουν άλλα χαμένα όνειρα. 

 

Η Ελλάδα, που ονειρευόμαστε ως ΠΑΣΟΚ, υπερασπίζεται ένα νέο μοντέλο κοινωνικού κράτους, που προστατεύει τους πολίτες και τους δίνει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες να εκπληρώνουν τα δικά τους όνειρα. Σ’ αυτή την Ελλάδα, η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία και η κοινωνική ασφάλιση είναι αδιαπραγμάτευτα αγαθά. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, είδαμε το ΕΣΥ να καταρρέει, παρά το γεγονός ότι έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης για να το αναγεννήσουμε. Είδαμε τα πανεπιστήμια να ανοίγουν την πόρτα τους στην αστυνομία, ενώ υπάρχουν άλλες λύσεις που εφαρμόζονται επί δεκαετίες στις υπόλοιπες δυτικές ευρωπαϊκές χώρες. Είδαμε τις συντάξεις να εργαλειοποιούνται επικοινωνιακά, αφού η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων δεν είδε αυξήσεις. 

 

Σήμερα βλέπουμε τα δάνεια, τις οφειλές σε τράπεζες, σε funds, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία να συσσωρεύονται χωρίς προοπτική βιώσιμης διευθέτησης. Αυτό σημαίνει ότι το ιδιωτικό χρέος διογκώνεται χωρίς να υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπισή του. Για να δοθεί λύση σε αυτό το αδιέξοδο, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη ρύθμιση των οφειλών σε ΕΦΚΑ-εφορία σε 120 δόσεις με 30% κούρεμα και βεβαίως την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Παράλληλα, προτείναμε να δοθεί το δικαίωμα στους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά πριν από τα funds, μέσα από ένα διαφανές και κατανοητό πλαίσιο κανόνων. 

 

Μπορούμε να φέρουμε ξανά την ελπίδα στον τόπο μέσα από ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Για να υπερασπιστούμε από την αρχή όλα όσα έκαναν την Ελλάδα μεγάλη. Να θυμίσω εδώ ότι το δημιουργικό ΠΑΣΟΚ χάραξε την πολιτική για να σταθεί χώρα όρθια το 2009 – 2011, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονταν στο Σύνταγμα ως δήθεν «αντιμνημονιακοί». Στο μεταρρυθμιστικό δρόμο που χάραξε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009-2011 ήρθαν και περπάτησαν όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις. Εμείς πιστοί στις αρχές και τις αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου θα υπερασπιστούμε με κάθε κόστος ξανά και ξανά τη Δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Καλούμε τους πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους Μήνυμα Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να χτίσει ξανά την Ελλάδα που δημιουργεί, κοιτάζει στο μέλλον και πρωτοπορεί!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα