Πέμπτη, 18/04/2024 | 17:21

Ανακοίνωση: Ενημέρωση για περιστατικά απατών σε Λευκάδα και Κέρκυρα

254 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/04/2023, 10:44 πμ | 0 σχόλια

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Υπηρεσίες της έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.

 

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση στην Λευκάδα άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη, εμφανιζόμενος ως υπάλληλος εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων, κατάφερε μέσω υπερσυνδέσμου που απέστειλε, να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του πολίτη και να αφαιρέσει το συνολικό χρηματικό ποσό των -8.150- ευρώ.    

Σε μία ακόμη περίπτωση, στην Κέρκυρα, άγνωστος κατάφερε και απέσπασε το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ, ως προκαταβολή για πώληση αυτοκινήτου, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η παραπάνω αγοραπωλησία.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα