Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:18

Τέμπη: Κατάθεση ψυχής από μητέρα για την κόρη της που πέθανε – «Η αηδία έχει και ένα όριο»

308 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/03/2023, 10:56 πμ | 0 σχόλια

Η 20χρονη κόρη της πέθανε στα Τέμπη τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας. Τρεις εβδομάδες μετά η μητέρα της, αποφασίζει να λύσει τη σιωπή της και να μιλήσει για πρώτη φορά…

Η ζωή της από εκείνη τη νύχτα διαλύθηκε. Είναι η μητέρα ενός εκ των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη που προσπαθεί να αντέξει το τραγικό χτύπημα της μοίρας. Γιατρός και η ίδια περιγράφει τα όσα έγιναν λίγο πριν τη σύγκρουση των δύο τρένων αλλά και τις εφιαλτικές σκηνές στο νοσοκομείο της Λάρισας, που έσπευσε με την ελπίδα η κόρη της να είναι ζωντανή. Μέσα στον πόνο της, ευχαριστεί τους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί της. Για τις πολιτικές ευθύνες εμφανίζεται οργισμένη. «Η αηδία έχει και ένα όριο» λέει χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα που είναι γιατρός είπε πως η κόρη της σπούδαζε στο διεθνές Πανεπιστήμιο Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη και μάλλον ήταν στο δεύτερο βαγόνι την ώρα της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Μάλιστα περιέγραψε τις στιγμές μετά την σύγκρουση των τρένων, σημειώνοντας πως τελευταία φορά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη της γύρω στις 21:00 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και εκείνη της είπε πως θα έχει καθυστέρηση το δρομολόγιο και θα έφταναν στον προορισμό τους περίπου τα μεσάνυχτα.

Σημείωσε ότι: «Μας έκανε μια κλήση 23.14 αλλά δεν υπήρχε σήμα, δεν ακούγαμε τίποτα». Η χαροκαμένη μητέρα έσπευσε στο νοσοκομείο στη Λάρισας για να ενημερωθεί και τονίζοντας ότι είναι και η ίδια γιατρός υπογράμμισε πως γνωρίζει πώς είναι να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες:

«Το νοσοκομείο έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Οι συνάδελφοι έκλαιγαν μαζί μας». Όσο για την αντιμετώπιση της τραγωδίας από την πολιτεία και τα μέτρα που πάρθηκαν τόνισε: «Εγώ ταλαιπωρούμαι από τις κυβερνήσεις που τις πληρώνω για να μου σκοτώνουν το παιδί. Η αηδία έχει και ένα όριο» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα