Σάββατο, 20/04/2024 | 07:08

Συνέλευση συντονισμού εργαζόμενων ανέργων Πρέβεζας: Η πολιτική που δολοφονεί, θα ανατραπεί!

241 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/03/2023, 12:27 μμ | 0 σχόλια

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΘΑ ANAΤΡΑΠΕΙ! ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

Πέμπτη 16 Μάρτη στις  10:30 πμ στα παλιά ΚΤΕΛ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 πμ  στην ΕΦΟΡΙΑ

Η ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών έχει όνομα και ιστορία. Είναι το ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ. Μία “μνημονιακή υποχρέωση” που προώθησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τεμάχισαν, ξεπούλησαν και διέλυσαν τον ΟΣΕ. 

Η εγκληματική πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών, η «απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών», είναι άρρηκτα δεμένη με την πολιτική της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» που οδηγεί στην ενεργειακή φτώχεια. Είναι η ίδια πολιτική και οι ένοχοι που ιδιωτικοποιούν την παιδεία, τα βουνά, τις θάλασσες, τα πάντα!! Είναι η ίδια πολιτική που στην πανδημία οδήγησε σε 40.000 νεκρούς, χωρίς ΜΕΘ και πρωτοβάθμια περίθαλψη. Μάλιστα αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει δρόμο για ιδιωτικοποίηση του νερού. Είναι η ίδια  πολιτική που οδηγεί στην συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, με τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και στηρίζει στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ανατολική Ευρώπη προωθεί νέους δυσβάσταχτους εξοπλισμούς και οξύνει το κλίμα εθνικισμού και ρατσισμού. 

Μετά την συγκλονιστική απεργία στις 8 Μάρτη προκηρύχθηκε νέα απεργία για τις 16 Μάρτη. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό-αστικοποιημένο-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.  Σήμερα χρειαζόμαστε ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό κίνημα ανατροπής. Μέσα από έναν ισότιμο και δημοκρατικό συντονισμό σωματείων-συνελεύσεων και επιτροπών αγώνα, σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό και τον πυροσβεστικό σχεδιασμό του. Με κοινή δράση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας και σύγκρουσης.

Για να φύγει τώρα η δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ, με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες και όχι με αναμονή εκλογικών «λύσεων». Μαζί με την κυβέρνηση να φύγει και η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της φτώχιας που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Να χάσουνε τα κέρδη τους να ζήσουμε εμείς!

  • Να περάσουν στο δημόσιο, με εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η ΕΕ. Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, την υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες, είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Κανένας μισθός και σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ. Επαναφορά όλων των επιδομάτων και τριετιών. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με πραγματικές αυξήσεις και κάλυψη των απωλειών από τα Μνημόνια, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Αφορολόγητο 12000 ευρώ και 4000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με τον βασικό μισθό.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, άμεσα 30ωρο-5ημερο-6ωρο. Όχι δουλειά την Κυριακή.
  • Ρεύμα, πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, φτηνά και προσιτά για το λαό. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και όλων των φόρων για τους εργαζόμενους. Κατάργηση των χρηματιστηρίων της ενέργειας. Να περάσει σε δημόσια ιδιοκτησία χωρίς αποζημίωση το σύνολο του ενεργειακού τομέα, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Απειθαρχία στις επιταγές της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και ο συσσωρευμένος πλούτος.

         Συνεχής αγώνας ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί. Αυτές τις μέρες οι έννοιες κέρδος, ιδιωτικοποίηση, αγορά, κυβερνήσεις γίνονται κακόφημες, συνώνυμες της εκμετάλλευσης, της κοροϊδίας και του θανάτου. Τώρα είναι η ώρα το εργατικό κίνημα να βαδίσει σε ένα δρόμο ανατροπής!

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα