Σάββατο, 20/04/2024 | 01:15

Πρέβεζα: Τρεις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για υποθέσεις ναρκωτικών, παράβασης καθήκοντος, βασανισμού

1389 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2023, 12:23 μμ | 0 σχόλια

Εκτός από τον έναν αστυνομικό που θα περάσει την πόρτα του ανακριτή την Πέμπτη 16 Μαρτίου για την υπόθεση ναρκωτικών που απασχόλησε την κοινή γνώμη και την ειδησεογραφία από την περασμένη Δευτέρα, έχουμε ακόμη 3 περιπτώσεις αστυνομικών με καταγωγή από το νομό Πρέβεζας που κατηγορούνται, ο ένας για την ίδια υπόθεση των ναρκωτικών της Πρέβεζας, ο 2ος για παράβαση καθήκοντος και ο 3ος για την υπόθεση βασανισμού σε βάρος κρατούμενου.

Και στις τρεις περιπτώσεις μιλάμε σαφέστατα για το τεκμήριο της αθωότητας και η δικαισσύνη είναι αυτή που θα αποφανθεί.

Ας ξεκινήσουμε από την 3η περίπτωση :

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων αστυνομικών-ένας εκ των οποίων με καταγωγή από το νομό Πρέβεζας-το περασμένο  Σάββατο καθώς κατηγορούνται για ξυλοδαρμό και βασανιστήρια σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου.

Οι αστυνομικοί, ένας αξιωματικός, δύο αστυφύλακες και ένας ειδικός φρουρός, είχαν την ευθύνη φύλαξης και μεταγωγής κρατουμένων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, τέσσερις αστυνομικοί, κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αστυνομικοί (Αξιωματικός, Αστυφύλακες και Ειδικός Φρουρός) έχοντας την ευθύνη φύλαξης και μεταγωγής κρατουμένων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, προέβησαν σε πράξεις ξυλοδαρμού και βασανισμού σε βάρος αλλοδαπού κρατούμενου.

Κατασχέθηκε ρουχισμός που φορούσε ο κρατούμενος, ενώ επιπλέον εξετάσθηκε από Ιατροδικαστή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή». Αξίζει να σημειωθεί ότι για την τρίτη περίπτωση οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Δεύτερη περίπτωση αφορά αστυνομικό με καταγωγή από το νομό Πρέβεζας που εμπλέκεται σε περίπτωση λειτουργίας καταστήματος και έχει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Και η Πρώτη περίπτωση για την υπόθεση ναρκωτικών που απασχόλησε την ειδησεογραφία και την κοινή γνώμη της Πρέβεζας, την περασμένη Δευτέρα. Άρα στην περίπτωση αυτή έχουμε δύο εμπλεκόμενους αστυνομικούς τουλάχιστον, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα