Τρίτη, 16/04/2024 | 23:05

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Ευαγγελίστρια του Λούρου

424 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/03/2023, 11:06 πμ | 0 σχόλια

Ο Λούρος για μια ακόμη φορά είχε την τιμητική του παραμονή της 25η Μαρτίου.

Παρουσία πλήθος κόσμου με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε στο Λούρο του δήμου Πρέβεζας, το κοσμοσωτήριο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την παραμονή Παραμονή Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 . Πλήθος πιστών τόσο εντός όσο και εκτός είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας στον Λούρο. Οι πιστοί για μία ακόμη φορά πήγαν να τιμήσουν την Παναγία μας εναποθέτοντας τις ελπίδες τους, σ’ αυτή.Τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίον χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού παρέστησαν οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας , η υποψήφια βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαρία Χήτα,  οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Γούσης, και Δημήτρης Παππάς,  ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός,οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης, Νίκος Παγγές, Γιώργος Σαριάνογλου,ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας και η υποψήφια Δημοτική σύμβουλος της ίδιας παράταξης Αγγέλικα Ντούκα-Φώτη,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι ,ο πρόεδρος της Τ.Κ Λούρου Σπύρος Γκούρας και άλλοι επίσημοι.
Παρουσία εκπροσώπων φορέων, πλήθος κόσμου και της Φιλαρμονικής της Δημοτικής ενότητας Λούρου η οποία ήταν πειθαρχημένη και εξαιρετική, έγινε η περιφορά της Ιερής εικόνας.Μετά την περιφορά της εικόνας, ψάλθηκε η ιερά Παράκληση της Παναγίας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα