Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:52

Ιωάννινα: Πρόγραμμα “Discover and Care about your Natural Surroundings”

279 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/03/2023, 12:50 μμ | 0 σχόλια

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις, αλλά και το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών στον πολύ κρίσιμο τομέα του Περιβάλλοντος είχαν οι μαθήτριες και μαθητές του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. 

Το συγκεκριμένο σχολείο συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus με τίτλο “Discover and Care about your Natural Surroundings”και αναμένεται να εκπροσωπήσει σύντομα το σχολείο και την πόλη μας στην Ισπανία. 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Βλέτσας μαζί με την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος & Ενεργειακών Θεμάτων κ. Άννα Αθανασίου ενημέρωσαν τα παιδιά για τις δράσεις του Δήμου στον τομέα του Περιβάλλοντος, για το στρατηγικό σχέδιο και το όραμα των επόμενων ετών όντας μια από τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης. Παράλληλα, τους ενημέρωσαν για τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα Climaborough και άλλα Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν στο περιβάλλον. 

Ο κ. Βλέτσας συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως “είμαστε περήφανοι για την δράση σας και για τις πρωτοβουλίες σας. Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης μας στην Ευρώπη και είμαι βέβαιος ότι η συμμετοχή σας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι απόλυτα επιτυχημένη. Παράλληλα, αποτελείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει η νέα γενιά που έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες και νοιάζεται για τον τόπο της και το δικό της αύριο σε αυτόν. Μπράβο σας!”. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα