Κυριακή, 26/03/2023 | 18:01

Συνέλευση συντονισμού εργαζόμενων-ανέργων Πρέβεζας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας & Απεργιακή συγκέντρωση

116 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/03/2023, 12:12 μμ | 0 σχόλια

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τις χαμένες ζωές, στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, αποτέλεσμα εγκληματικών πολιτικών.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον ξεπούλησαν και τον διέλυσαν, ήταν ο προάγγελος αυτής της τραγωδίας. 

0ι κυβερνήσεις κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, και έβαλαν στη μεζούρα να κοστολογήσουν τις ανθρώπινες ζωές από τη μια και τα κέρδη των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων από την άλλη. .

Η οργή μας ξεχειλίζει!  Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει. 

Το ίδιο γίνεται άλλωστε και στους Δήμους με τα τραγικά εργατικά ατυχήματα. Η εργοδοτική ασυδοσία και η διάλυση των μηχανισμών ελέγχου οδηγούν σε εργατικά ατυχήματα σαν αυτό που έγινε πρόσφατα στη Χόχλα στο Καναλάκι. Η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η διάλυση της δημόσιας Υγείας οδηγούν στην τραγική κατάσταση την παροχή υγείας να την βρίσκει όποιος έχει να πληρώσει, ενώ όποιος δεν έχει, πεθαίνει. Την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη της Παιδείας την πληρώνουν τα παιδιά και η νέα γενιά με το χτύπημα στα μορφωτικά τους δικαιώματα αλλά καμία φορά ακόμα και με νεκρούς όπως ζήσαμε το τραγικό συμβάν στις Σέρρες ή όπως κινδυνεύουν μαθητές και φοιτητές από ετοιμόρροπα εγκαταλειμμένες κτηριακές εγκαταστάσεις που πέφτουν τα ταβάνια και σε κάθε σεισμό και από τύχη δεν θρηνούμε θύματα. Κανείς και καμία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα σε αυτό το τοπίο ακραίας διάλυσης των δημόσιων υποδομών για την ενίσχυση των ιδιωτικοποιήσεων και για την ιλιγγιώδη αύξηση της κερδοφορίας.

Απαιτούμε:

  • Να πληρώσουν οι ένοχοι. Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας. Το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος. Να διώξουν τώρα την ιταλική εταιρεία χωρίς αποζημίωση. Αρκετά έφαγαν τα χρόνια της ιδιωτικοποιημένης λειτουργίας.
  • Να επιστρέψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλες οι εταιρείες, αποκλειστικά στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου και την εκποίηση του περιβάλλοντος!
  • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς.
  • Αγώνας ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τη διάλυση και επιχειρηματική λειτουργία των Δημόσιων Δομών σε Παιδεία – Υγεία – Ασφάλιση – ΟΕΑΔ – Μεταφορές κλπ.

 

Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι “μνημονιακές υποχρεώσεις” και οι Κυβερνήσεις που τις υπηρετούν σκοτώνουν! Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

Κάτω η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ των ιδιωτικοποιήσεων και της φτώχειας και η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που την στηρίζουν. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα