Στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη που επικοινωνιολόγοι προσπαθούν να αποδείξουν (;!) ατυχώς ότι δεν έπληξε και πολύ την κυβέρνηση (κάτι όμως που θα φανεί ξεκάθαρα στις κάλπες όποτε προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές) γίνεται συζήτηση αλλά και ζυμώσεις με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές και τον δήμο Πρέβεζας.
Εμφανίστηκαν ονόματα τα οποία θα ηγούνταν ενωτικού ψηφοδελτίου, ονόματα τα οποία φαίνεται όμως να έχουν εξαφανιστεί. Και υπάρχουν και οι εσωκομματικές θεματάρες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο στο ΠΑΣΟΚ και είναι είναι φυσικό να υπάρχουν. Είναι φυσικό να υπάρχουν από τη στιγμή που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζουν “ανεπάγγελτους” να βγάζουν χολή και να υπάρχει και αγάπη μεταξύ τους. Αυτά στη μία πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην άλλη πλευρά μπορεί δημόσια να μην αντιδρούν, αλλά δεν θα κινηθούν και τόσο Χριστιανικά, δηλαδή να γυρίσουν και το άλλο το μάγουλο για να τους χαστουκίσουν όταν έρθει η ώρα. Στο ΠΑΣΟΚ από τη νομαρχιακή και από το περιβάλλον υποψήφιων βουλευτών, έχει εκφραστεί η ενόχληση για τογεγονός ότι στελέχη ασχολούνται με τις δημοτικές εκλογές έχοντας θέσει σχεδόν στο περιθώριο το ζήτημα της μάχης των εθνικών εκλογών. Είναι πασιφανές λοιπόν ότι αυτό το κλίμα σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει υγεία προς τα έξω και βέβαια κάθε άλλο παρά ενότητα βγάζει.
Όταν σε επίπεδο Δήμου Πρέβεζας η κεντροαριστερά ενώθηκε πήρε και τις εκλογές, όχι βέβαια από τον πρώτο γύρο, αν και το 2006 με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιλτιάδη Κλάπα πήγε να το πετύχει αλλά για λίγες ψήφους πήγε στο δεύτερο γύρο ο οποίος αποδείχθηκε … τυπική διαδικασία. Τόσο με υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον αείμνηστο Μίμη Ταμπούρη, όσο και με τον Μιλτιάδη Κλάπα, η κεντροαριστερά πήρε ποσοστά νίκης από τον πρώτο γύρο των εκλογών, όμως ήταν ενωμένη στην κυριολεξία!
Ασφαλώς και η κεντροαριστερά στην Πρέβεζα, δεν έχει ποσοστό ούτε 13, ούτε 14%, εξυπακούεται κάτι τέτοιο. Όταν όμως υπάρχει πολυδιάσπαση, είναι λογικό κινήσεις και συνεργασίες αξόλογων κατά τα άλλα προσώπων, να φτάνουν σε τέτοια ποσοστά.
Ρεαλιστικά μιλώντας αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στο Δήμο Πρέβεζας, αφού έχουμε κάθοδο σχημάτων και ονομάτων με κοινή αναφορά και κοινή αφετηρία την κεντροαριστερά. Το να ενωθούν 3-4 σύμβουλοι από μία παράταξη με 2-3 άλλους, από άλλη παράταξη και να πάνε και 2-3 ακόμα, δεν αποτελεί ούτε εχέγγυο νικηφόρας προοπτικής, ούτε φυσικά γεγονός πραγματικής ενότητας.
Όταν κατέβαιναν υποψήφιοι Δήμαρχοι συνεργασίας στο Δήμο Πρέβεζας ο αείμνηστος Μίμης Ταμπούρης και ο Μιλτιάδης Κλάπας, πλην του ΚΚΕ δεν υπήρχε κανένα άλλο ψηφοδέλτιο απέναντι από την κεντροαριστερά. Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και ενότητα δεν υπάρχει και υπάρχουν οι εσωκομματικές θεματάρες και η παράταξη του νυν Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου θα έχει αξιόλογα πρόσωπα της κεντροαριστεράς στο ψηφοδέλτιό της και ο συνδυασμός του Γιώργου Νίτσα έχει δυναμώσει πολύ από την κεντροαριστερά. Δείγμα της αδυναμίας της προσπάθειας που επιχειρεί να πείσει ότι εκφράζει την κεντροαριστερά στο σύνολό της στο δήμο Πρέβεζας, η κρούση πρώην αντιδημάρχου που θέλει να συμμετέχει σε καινούργιο σχήμα, αφού ο ίδιος δεν κατάφερε να καταρτίσει ψηφοδέλτιο, οι… 4 πόρτες που έφαγε, ή αν θέλετε οι 4 χυλόπιτες από προέδρους, που του είπαν ξεκάθαρα “Εμείς κατεβαίνουμε με τον Νίκο Γεωργάκο”.
Ασφαλώς επαναλαμβάνω και δεν είναι η δυναμική του 13-14% η δυναμική της κεντροαριστεράς στο δήμο Πρέβεζας, όμως αλήθεια υπάρχει σήμερα ένα μόνο ψηφοδέλτιο στο Δήμο Πρέβεζας που να εκφράζει την κεντροαριστερά; Έχουν αποφασίσει κόμματα να κατέλθουν από κοινού με επίσημο τρόπο στις δημοτικές εκλογές μέσα σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που μυρίζει μπαρούτι;