Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:39

Απόφαση αδελφοποίησης του Δήμου Πάργας με τον Δήμο Tursi της Ιταλίας

1573 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/03/2023, 1:43 μμ | 0 σχόλια
Η ιστορία θα φέρει πιο κοντά την Πάργα με τον Δήμο Tursi της περιφέρειας Basilicata (αρχαία Ηράκλεια) της Ιταλίας αφού θα υπάρξει αδελφοποίησή τους με κοινό παρονομαστή τους δεσμούς που ξεκινούν από την εποχή της “Μεγάλης Ελλάδας”.
Να θυμίσουμε ότι η αρχαιολογική Σχολή του Ιταλικού Πανεπιστημίου της Βασιλικάτας πραγματοποίησε έρευνες στη θέση Καστρί στην αρχαία Πανδοσία, η οποία ταυτίζεται με το λόφο Anglona στο δήμο Tursi και εκτιμάται ότι ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί χαρακτηρίζουν τους δύο τόπους και σχετίζονται με τον Αλέξανδρο τον Μολοσσό, βασιλιά της Ηπείρου με τη γνωστή από τις αρχαίες πηγές εκστρατεία του στην κάτω Ιταλία.
Το Tursi, ένα λοφώδες κέντρο σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη θάλασσα, είναι μια πόλη με 6.000 κατοίκους, με έκταση που καλύπτει περισσότερα από 16.000 εκτάρια και έχει αναπτυγμένη αγροτική οικονομία αλά και τουριστική δραστηριότητα.
Ο Δήμος Πάργας ο οποίος έλαβε την σχετική απόφαση αδελφοποίησης εκτιμά ότι “η ανάπτυξη σχέσεων με τους δήμους της Ιταλίας μόνο οφέλη και προστιθέμενη αξία μπορεί να προσφέρει στην περιοχή”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα