Παρασκευή, 19/04/2024 | 10:59

Ανδρέας Κτενάς: «Σύντομα ορατή η πρόοδος των εργασιών στο Γηροκομείο Λευκάδας»

229 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/03/2023, 4:08 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Σύντομα ορατή η πρόοδος των εργασιών στο Γηροκομείο Λευκάδας» – Συνάντηση εργασίας του Μητροπολίτη και του Αντιπεριφερειάρχη με τον Ανάδοχο

 

Με ανεβασμένους ρυθμούς προχωρά πλέον το έργο «Αναδιαρρυθμίσεις και αναμορφώσεις κτιρίου Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο) & Πτέρυγας Χρονίως Πασχόντων & διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου στον οίκο πρόνοιας Λευκάδας», καθώς με ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, σε Υπουργεία και στη Διαχειριστική Αρχή, τα ζητήματα που είχαν προκύψει ξεπεράστηκαν και η υλοποίηση του έργου έχει ήδη επιταχυνθεί.

 

Το έργο είχε επισκεφθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψή  και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, παρακολούθησαν την εξέλιξη των εργασιών και είχαν συνάντηση με τον εργοταξιάρχη.

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης (ΙΜΛΙ), όπου ο Πρόεδρος & Διευθύνοντας Σύμβουλος της αναδόχου Τεχνικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Παπανδρέου, ενημέρωσε λεπτομερώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ.κ. Θεόφιλο, και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γηροκομείου Λευκάδας, πατέρας Παναγιώτης Ζαβιτσάνος.

 

«Πάντα αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εμένα, κάθε συνάντησή με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Θεόφιλο, και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βοηθάμε το σημαντικό κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας & Ιθάκης. Αυτή τη φορά η επίσκεψη μου έγινε μαζί με τον ανάδοχο του έργου του Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας και είχε χαρακτήρα ‘συνάντησης εργασίας’. Εκεί τέθηκαν οι εκατέρωθεν προβληματισμοί και είχαμε την ευκαιρία για μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τη διευθέτηση των προβλημάτων που είχαν παρουσιαστεί, αλλά και για τον εν γένει προγραμματισμό του έργου.

Είναι αλήθεια ότι για την επίλυση των απρόβλεπτων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, απαιτήθηκε σκληρή δουλειά από τις Υπηρεσίες μας και προσωπική εποπτεία όλων των διαδικασιών, καθώς και επίμονες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις μου, σε όλα τα επίπεδα. Ειδικότερα, χρειάστηκε να εκπονήσουμε νέα μελέτη για το απρόσμενο πρόβλημα με την στατικότητα του κτιρίου, και να εξασφαλίσουμε επιπλέον χρηματοδότησης άνω των 500.000 ευρώ, σε καιρούς δύσκολους. Πλέον, η πορεία του έργου είναι ομαλή, ενώ σύντομα θα είναι ορατές οι παρεμβάσεις και η γενικότερη ουσιαστική πρόοδος των εργασιών.

 

Στον Ανάδοχο, εξηγήσαμε την αξία του Γηροκομείου, που αποτελεί την μοναδική Κοινωνική Δομή στην Λευκάδα, και επιμείναμε για την τήρηση των συμβατικών χρονοδιαγραμμάτων. Από την πλευρά του, ο Ανάδοχος δεσμεύτηκε για την επιτάχυνση των εργασιών, και ότι το κτίριο το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να διαμορφώνεται αισθητά.

 

Με τον Σεβασμιώτατο και την Ιερά Μητρόπολη, επί 3,5 έτη, έχουμε μια εξαιρετική και παραγωγική συνεργασία, που έχει επιφέρει σπουδαία αποτελέσματα, όπως το Γηροκομείο και τα θρησκευτικά μνημεία της Λευκάδας μας, και φυσικά θα έχει και συνέχεια» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενας.

 

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά την αναδιαρρύθμιση του παλαιού κτιρίου (1969) του Γηροκομείου Λευκάδας, την αναδιαρρύθμιση της νεώτερης πτέρυγας και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του συγκροτήματος, χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 0221 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ), με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο την Τεχνική Εταιρεία «MA.CON.STRUCTION».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα