Πέμπτη, 25/04/2024 | 08:25

Χαιρετισμός του Δημάρχου Πρέβεζας για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους

336 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/02/2023, 2:58 μμ | 0 σχόλια

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ N. ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

 

“Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. κ. Χρυσόστομε, 

αγαπητοί μας φιλοξενούμενοι Σεβασμιότατοι Λαρίσης & Τυρνάβου κ. κ. Ιερώνυμε  & Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας , Δήλου, Μήλου και Μυκόνου κ. κ. Δωρόθεε,

σας καλωσορίζω στο Δήμο της καρδιάς μας την Πρέβεζα, καλωσορίσατε στο «νησί» της Ηπείρου, που τιμά και προσεύχεται στον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Χαράλαμπο. Μία προσευχή με τη σκέψη αλλά και τις ευχές αλληλεγγύης και αγάπης όλων των Πρεβεζάνων στους σεισμοπαθείς συνανθρώπους και γείτονές μας, τα τραγικά θύματα του σεισμού του αιώνα που συγκλόνισε όλη την οικουμένη στην Τουρκία και τη Συρία. Η σκέψη μας και στους Έλληνες διασώστες της ΕΚΑΜ που δίνουν τη μάχη να σώσουν ζωές.

Κύριοι Βουλευτές του νομού μας, αγαπητέ κ. Αντιπεριφερειάρχα, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κα Πρύτανη , Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριοι Αντιδήμαρχοι, Επικεφαλής και Εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων και των τοπικών πολιτιστικών, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων.

Η Πρέβεζα σήμερα πανηγυρίζει και τιμά τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Χαράλαμπο από το 1854, όπου με το θαύμα από την άφιξη της αγίας Κάρας του Αγίου, από τα Μετέωρα, σώθηκε ο τοπικός πληθυσμός που τον αποδεκάτιζε η πανώλη.

 

Έχω σήμερα την τιμή ως Δήμαρχος Πρέβεζας, να εορτάζω για τέταρτο έτος από το 2020 τον Πολιούχο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο. Τέσσερα χρόνια από τότε και έχοντας σχεδόν ξεπεράσει αλλά και διανύσει μία παγκόσμια πρωτόγνωρη και δύσκολη εποχή, είτε θανατηφόρων πανδημιών, είτε  διεθνών κρίσεων όπως ο πόλεμος της επίθεσης στην Ουκρανία ή της ενεργειακής κρίσης. 

Δύσκολες καταστάσεις με άμεσες συνέπειες, μεγάλες και μικρές, τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και στην αποστολή μας που δεν είναι άλλη από την προσφορά υπηρεσιών προς στους Δημότες και του έργου μας για την υλοποίηση του οράματός μας για τον τόπο.

Όμως, στην αντιμετώπιση κάθε δύσκολης κατάστασης, οι πυλώνες και τα κάστρα μας που μας κράτησαν όρθιους και εντός της πορείας μας προς το καλύτερο, ήταν η πίστη, η αλληλεγγύη, η αγάπη για το συνάνθρωπο, η καθημερινή δίχως εκπτώσεις εργασία, η συνεργασία και η ενότητα. 

Το θαύμα της ζωής και τα θαύματα όπως αυτό του Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους είναι ουράνια, του Θεού, αλλά επί γης οι άνθρωποι μπορούμε να επιτελέσουμε μικρά και μεγάλα «θαύματα» τιμώντας τη ζωή ως τέκνα Του. Μικρά θαύματα από το φως που βρίσκουμε στην αγάπη, την ενότητα, στην αλληλεγγύη και το σεβασμό στο συνάνθρωπο σβήνοντας το σκότος της μισαλλοδοξίας, του εγωισμού, της ματαιοδοξίας, των ιδεοληψιών, του φθόνου και των διχασμών.

Μέσα από αυτό το μεγαλείο ψυχής είναι που τιμούμε και αναγνωρίζουμε το θαύμα της ζωής και κάθε θαύμα για τη ζωή. Αυτό το μεγαλείο ψυχής ανοίγει την πόρτα της αιωνιότητας πέρα από κάθε κοσμικό και ανούσιο. 

Αυτή είναι η σπίθα ελπίδας και δύναμης που ξεπερνά κάθε τραγικό, μοιραίο αλλά και εφήμερο. Βρίσκεται στο «ευχαριστώ» της νεαρής Τουρκάλας στον Έλληνα διασώστη, βρέθηκε σε κάθε ένα από εμάς που στάθηκε στο συνάνθρωπο στην πανδημία ή στην όποια κρίση, λαμπαδιάζει κάθε φορά που όλοι μαζί συνεργαζόμαστε με ενότητα και πίστη για τον καλό μεγάλο σκοπό της προόδου, αφήνοντας πίσω μας μικρότητες και τα εγώ στο υπέρτατο εμείς.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους για την ημέρα, να έχουμε την ευλογία του Αγίου μας Πολιούχου και Προστάτου Αγίου Χαραλάμπους και ας μας φωτίζει η Παναγιά να υμνούμε το θαύμα της ζωής του Κυρίου μέσα από το θαύμα της αγάπης και της ενότητας μεταξύ μας.” 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα